ANNONS

Solen gör mig fläckig

/

IMG_6218.JPG

Publicerat av: Linda Clarenbring

Våren närmar sig och längtan efter att sitta ute i den värmande solen blir starkare och starkare.
För många av oss som har problem med pigmentförändringar är det dock lite tudelade känslor.
När jag för några år sedan var gravid var våren fantastiskt fin satt jag på slutet innan förlossningen ofta ute solen och läste. Och fick massor av fin färg i ansiktet.
Men efter det hände något.
Helt plötsligt upptäckte jag att jag var alldeles fläckig i ansiktet och att jag hade som små plitor i hela ansiktet efter att jag varit i solen. De försvann över nätterna men kom tillbaka direkt efter att jag varit ute i solen.
Jag började gå igenom vad det kunde vara. Någon solskyddsfaktor jag inte tålde? Kanske hormonerna som flög upp och ner efter förlossningen? Jag försökte förbättra det med massa olika krämer utan resultat.
Än idag vet jag inte exakt vad som utlöste det men efter detta blev huden i ansiktet sig inte lik mer efter den sommaren.
Jag fick röda pigmentförändringar i tinningarna och stora vita fläckar på kinderna som ibland syns när jag varit i solen.
Efter att ha läst lite om detta och bestämt mig för att ta tag i det bokade jag en tid på Stureplanskliniken och fick först prova en mild milkpeeling. Efter att Anna tittat på min hud ordentligt började vi prata om IPL och att det kanske kunde hjälpa mig något.
Jag har nu provat IPL på mina röda partier i tinningarna och det syns redan skillnad!
För att bibehålla resultatet av mina behandlingar har jag fått hjälp med att välja ut bra produkter.
Under vinterhalvåret har jag använt Light Ceutic som motverkar ojämn och matt hy samt förebygger uppkomsten av pigmentfläckar. Den kombinerar jag med K Ceutic som motverkar rodnad och som är extra vårdande efter t ex peeling eller laserbehandling.
Tvättar huden gör jag med Foamer 5, en rengörande peelinglotion som är lugnande, återfuktande och antiinflammatiorisk.
Nu ska jag snart åka iväg en sväng till solen och bad då om en riktigt bra solskyddsfaktor för ansiktet och dekolletage – Sun Ceutic 50 som förutom högt solskydd också förebygger pigmentfläckar.

Även om jag förstår att min hy aldrig kommer att bli helt återställd efter all solning man har utsatt huden för så kan man kanske förhindra att det blir ännu värre!

Med hopp om en lite mer fläckfri vår och sommar.

Sola försiktigt!

IMG_3378.JPG

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00