Användning av Philips Lumea Sc2008

IMG_6385

Publicerat av: Linda Clarenbring

Nu har det gått ett par veckor sedan jag började med Philips Lumea Precision Plus. En enkel IPL-behandling du gör hemma för minskad hårväxt.
Philips hårborttagningssystem Lumea Precision Plus ger lätta ljuspulseringar till håret och hårrötterna. Håret fälls naturligt och håråterväxten hindras.
Mitt hår på benen har alltid vuxit väldigt snabbt vilket har resulterat i att jag minst var tredje dag behövt raka benen för undvika den något ludna känslan. Så jag valde att först prova på benen.
Innan man provar är det viktigt att kontrollera om produkten är lämplig för dig. Det gör du i tabellen för rekommenderad ljusintensitet. Det är också bra att göra ett test någonstans på huden för att se att du inte får någon hudreaktion.

Lumea Precision Plus intensitet

Innan du börjar skall apparaten laddas, det tog ca 2 timmar och ytan du skall behandla skall rakas.
När den är klar, ställ in intensiteten 1 – 5 beroende på just ditt pigment. För mig som är mörkblond och ljusbrun hy rekommenderas att sätta den på 4 eller 5.
Man placerar apparaten i 90 graders vinkel mot huden med ett lätt tryck så säkerhetsringen kommer i kontakt med huden.
När den är i kontakt med huden lyser lampan grön och visar att apparaten kan användas och man trycker på blinkningsknappen. Gå sen vidare till nästa yta och upprepa.
Om du vill få bort alla hårstrån och förhindra att hårroten aktiveras igen så bör man använda Lumea Precision Plus varannan vecka under de första 4-5 behandlingarna.
För bästa resultatet bör du sen upprepa behandlingen med 4-8 veckors mellanrum.

IMG_6391

Min upplevelse av hårborttagning med Philips Lumea Precision Plus:

Den är relativt enkelt att använda. Första gången blir en trial and error för att få kläm på hur det fungerar. Då säkerhetsringen kring apparaten måste vara helt i kontakt med huden innan den lyser grönt gör att det på de smalare delarna av benet och på foten blir lite småtrixigt att få till men man lär sig.
Man behöver han lite tålamod, det tar en stund att arbeta igenom alla ytor på benet.
På några ställen kan man uppleva en lite stickande känsla när man klickar på aktiveringsknappen men inget jag upplever som obehagligt.
Efter behandlingen känns benen något torra så det kan vara skönt att smörja benen med någon lotion.
Redan efter första behandlingen med Philips Lumea Precision Plus märkte jag att hårtillväxten stannade av, antalet hårstrån blev färre och att jag inte behövde raka mig mer än varannan vecka!
Fantastiskt!
Jag kommer nu fortsätta ett par veckor till och hoppas på helt hårfria ben till sommaren!

Extra plus för det praktiska fodralet som gör att du enkelt kan ta med dig apparaten om du reser bort!

IMG_6382

Presenteras i samarbete med Philips.

 1. Isabel skriver:

  Jättekul att den funkar så bra! Jag har köpt en ipl maskin nyligen och funderar över om det är bäst att man inte rakar sig mellan gångerna med ipl? Det är väl ungefär två gånger i månaden man ska använda ipl, och då ska man bara raka vid just dom tillfällena, har jag rätt eller fel? ☺ Tack för en underbar blogg! Är ett stort fanns av dig! Kram ❤

 2. Går den att använda även intimt?

 3. Elin skriver:

  Hej! Detta låter ju helt underbart. Får man vara i kontakt med solen direkt efter användning av lasern? Om inte, efter hur lång tid är det okej? Jag funderar på om det är för tätt inpå sommaren för att köpa sig en IPL-laser. Tack! 🙂

 4. Olivia skriver:

  Går den att använda även på bikinilinjen?

  1. Hej Oliva,
   Ja, den går att använda även på bikinilinjen!

 5. Kul att läsa att det fungerar! Jag har funderat på att köpa den men då den kostar drygt 5000 ville man först veta om det funkar! Tack!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..