ANNONS

Iskallt rose till grillad tonfisk – tips!

/

grilladtonfisk

Här kommer ett härligt recept och vintips till er som gillar att grilla och ett glas iskall rosé!

Grillad tonfisk med rostade grönsaker och sardell smör

4 bitar tonfisk
4 kokta rödbetor
1 paprika
100 gr Haricourt Verts
1 rödlök klyftad
Bladpersilja strimlad
5 st sardeller i olja finhackade
100 gr smör
1 finhackad charlottenlök

Gör såhär: 

Blanda sardeller, lök och rumstempererat smör och forma med hjälp av folie det till en rulle och ställ in i kylen.
Rosta grönsakerna i ca 5 minuter i ugnen, glöm ej krydda och olivolja, när de är klara blanda i persiljan.
Grilla tonfisken ca 1-2 minuter på varje sida, skall vara rosa i mitten.
Servera allt genast, denna rätt är god även ljummen så det funkar till många gäster.

Till detta passar: 

Handcraft – Zinfandel Rosé – 750 ml – 75 kr – Nr 625801

flaska-hi-res-frilagd

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00