ANNONS

Känns som jag fick min dödsdom!

/

image

I onsdags mådde jag riktigt dåligt här hemma, jag mådde både illa och hostade om vart annat. Jag har ju haft problem med min hosta sedan i maj, och nu börjar det bli riktigt jobbigt att ha denna eviga hosta. Så jag bestämde mig för att gå till doktorn ytterligare en gång för att kolla lungorna. Efter att ha tagit ett blodprov så visade provet att mitt crp värde var förhöjt. Doktorn sa då att han trodde att det var något som heter mykoplasma som kan vara lite lurigt att upptäcka och man måste ha en speciell antibiotika som slår ut det som han skrev ut. Om nu hostan inte går över om 10 dagar så tyckte doktorn att jag skulle göra ett utandningstest för att se vad som i så fall skulle  kunna  vara fel. Nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att fråga vad det annars skulle kunna vara om det nu inte var mykoplasma. Hans svar blev ganska kort men sagt på ett trevligt sätt, det kan vara astma som du fått eller kol så det är bra att kolla upp. Där och då stannade tiden och det enda jag hörde var KOL! Tankarna flög omkring i huvudet fick jag precis en eventuell dödsdom? Dör man i Kol eller är det något man kan leva med. Jag hade totalt zoomat ut och hörde inte så mycket mer av vad läkaren sa. Jag hade redan börjat tänka på mina barn ska dom växa upp utan mamma, min begravning, sjukt vad hjärnan hinner springa iväg på några sekunder. Jag måste dock säga att den här läkaren var väldigt snäll och trevlig, och detta är förmodligen något som är självklart för honom där han sitter på en vetskap som jag inte gör om kol och därför slänger ur sig det utan att blinka som om det vore en vanlig förkylning. Ibland känns det som att vissa läkare har så mycket att göra och har ett pressat schema så att man glömmer bort att det faktiskt är en människa som sitter framför dom. Jag åkte där ifrån och storgråtande ringde jag min syster som har jobbat som sjuksköterska  på akuten och berättade. Det var skönt att få höra att det är väldigt ovanligt att drabbas av kol vid min ålder och framförallt om man aldrig har rökt i hela sitt liv, så med dom orden blev jag lugn iallafall lite lugnare. Men visst jag kommer ju att tänka på detta i 10 dagar under min penicillinkur i väntan och hopp om att den jädra hostan ska försvinna. Först då kommer jag att kunna vara helt lugn! Kram L

39
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00