ANNONS

Trött på åldersfixeringen!

/

I veckans diss på Rix Morronzoo så dissade jag åldersfixeringen som finns i detta avlånga land. Jag fick väldigt mycket kommentarer och människor som ringde in och insåg att jag efter det även ville lyfta det här på bloggen.
Jag är så otroligt trött på alla moraltanter och gubbar som ska kommentera ens kläder och livsstil!
Finns det verkligen en åldersgräns för något? Nu talar jag inte om fysiska eller kroppsliga saker som man inte har någon makt över utan allt annat som man faktiskt kan göra oavsett ålder om man nu skulle vilja. Vem är det som bestämmer vart åldersgränsen går för olika saker? Måste man vara på ett sätt över en viss ålder för att bli accepterad i samhället och uppföra sig efter dom normer som passar ens ålder för att man anser att det är så det ska vara. För mig är ålder bara en siffra man blir så gammal man gör sig. En ung person kan vara jättemogen medans en äldre person kan vara väldigt omogen, det  handlar många gånger om vad man har gått igenom i livet.
Jag har fått höra att jag är för gammal för att bära vissa kläder som kläderna på bilden ovan. Bild lånat av Aftonbladet

image

Eller tex att dansa på kontorsbordet på Rix Morronzoo när vi spelar fredagslåten och firar in helgen är ju inte heller accepterat i min ålder.

image

image

Den här åldersfixeringen märks tydligt både på socialamedier och i tidningar framförallt när det gäller kvinnor! Om en kvinna har träffat en yngre man så är det direkt fokus på ålderskillnaden, då används ord som toyboy eller trofé. Däremot är det väldigt ovanligt att man lyfter detta hos män som träffat en yngre kvinna. Varför är det så? Har inte vi kommit längre än så här 2015? För mig känns detta tänket omoget och ett tydligt tecken på att man själv som dömer inte mår så bra i sig själv. Nej jag ser gärna min mormor dansa på bordet och leva sitt liv fullt ut på alla sätt, för när tiden väl kommer och man ligger där i sjuksängen så kan verkligen säga! -Jag har levt och jag levde fullt ut och gjorde allt jag ville och var lycklig!
Kram L

image

Bild lånad av direkta reflektioner.

103
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00