Delad sorg under allhelgonahelgen

cemetery-577226_1920

I helgen så är det allahelgona och som vanligt kommer många tända sina ljus för sina nära och kära som har gått bort. Jag brukar alltid tänka på min mamma lite extra när jag passerar alla kyrkogårdar med tända ljus. Själv tänker jag på mamma någon gång varje dag trots att det var 6 år sedan hon gick bort. Är det någonting som min mamma har lärt mig så är det att fortfarande kunna skratta och kunna ha det roligt även om livet kan kännas tung ibland, det visade hon mig under hela sin livstid, till och med in i det sista! Hon såg alltid det positiva i saker och ting och skojade gärna bort jobbiga situationer även om hon också kunde vara allvarlig i dem. Det är så vi i min familj är uppfostrade och sättet vi hanterar sorg eller jobbiga situationer på vilket alltid fungerat väldigt bra. Humorn är den bästa medicinen och att kunna skratta även när man är ledsen, känns som en befrielse mitt i all sorg. Så i helgen tänder jag ett ljus här hemma för min mamma och minns alla skratt vi haft tillsammans.

Många ser kyrkan som ett ställe för sorg och jag tror också att många känner ett behov att samlas.
I år har Svenska kyrkan en fin kampanj där de lyfter ut ljusen från kyrkogårdarna. På 15 platser runt om i Sverige kommer det finnas Ljusträd där man kan tända ljus digitalt men också besöka. Via en webbkamera kan du också se ljuset som du tänder via din dator. Läs mer på Svenskakyrkan.se/mittljus/tandettljus och tänd ditt ljus för de du saknar!

En mycket fin plats att samlas kring!

Kram L.

Presenteras i samarbete med Svenska kyrkan

 1. Janne skriver:

  Min moder dog Mars 2009. Farsan Oktober 2009. Går förbi bilder i köket varje dag. Hemsk behandling av dessa på slutet. Dom var mina förebilder o stöd. Känns som att livet liksom säckat ihop.

 2. petra skriver:

  Jag tänker tända ett ljus för min mamma som också gick bort för 6 år sedan,saknaden är enorm.Kramar P

 3. Jenny skriver:

  Hej Laila !
  vilken fin inlägg och uppmaning, tycker alla bör tända ett ljus till någon som stått dem nära ! Jag kommer tända ett ljus till min kära bror som hastigt gick bort förra året !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..