Ormar och harpaltar i Pluras Paradis! I kväll kl 21 på TV3

 

bjornharpalt

I kvällens avsnitt av Pluras Paradis gästas vi av två mycket kompetenta och coola gäster! Barbro Svensson (Lill-Babs) och Adam Lundgren. Givetvis är det alltid mycket förberedelser som ska göras innan gästerna dyker upp och paradiset är bokstavligt talat fyllt med folk, men också av djur!
Vad man ganska lätt kan få syn på, vid och runt Pluras gård är älg, hjort, rådjur och ibland även vildsvin. Rovfåglarna seglar förbi i jämn takt under dagen där Plura och hans nya fågelkikare ständigt är redo för att få se någon ovanlig fågel. Men inför denna inspelning hade vi även besök av  en harmamma som lämnat av sina sex små ungar i en buske, ormgropen som fanns precis där verandan skulle byggas och minipaddor som stundtals var överallt. Plura blev varse om harungarnas placering när han med en grästrimmer skulle snygga till kanterna på busken som står mitt ute på gräsmattan och plötsligt hoppar det harpaltar åt alla håll. Plura och hans fru lyckades till slut placera de små ulltussarna tillbaka under busken så deras mor skulle hitta dem igen. Om harmamman ansåg att detta stökiga ställe i skogen var en bra placering av ungarna för att räven inte skulle våga sig dit får vi nog aldrig reda på men efter ett antal dagar valde hon dock att flytta dem till ett annat ställe. Harungarna blev tyvärr skrämda ett antal gånger och sprang runt på tomten innan de till slut blev flyttade, men ingen verkade ha blivit skadad. Vi fick även besök av betydligt större harungar senare under inspelningarna vilket vi såg som ett gott täcken då de växer väldigt fort.

bjornveranda

Det blir bland annat ett altanbygge i kvällens program, problemet på denna plats var att det var en ormgrop under en pressning som låg exakt där vi skulle bygga. Jag kom någon dag efter att paniken för de inblandade hade gått av stapeln men enligt hantverkarna på plats var det fyra st snokar, ett par koppar ormar och en huggorm på samma ställe. Att de som drog undan presenningen även var ormrädda gjorde väl inte saken bättre;) Men vare sig Adam eller Barbro hade några problem med att platsen var välbesökt av ormar dagarna innan inspelningarna började.

björns telefon tom 2015 10 06 2903

Koppar ödlan/koppar ormen jag håller i handen var möjlig en av de ormar som skrämde livet ur några i teamet, men denna gång skulle den bara flyttas från gården för att inte skadas.

björns telefon tom 2015 10 06 2783

Titta gärna på oss i kväll på tv3 21.00, det blir ett skönt sommar häng med både skratt, musik, mat och en del allvar.
/Björn

 1. Julia skriver:

  Nää va söt bebis 🙂

 2. Mysig programserie ni har fått till där hos Plura! Får man va’ med?? ;))

 3. JuliaRo skriver:

  Vilka söta bilder 🙂
  Gullig harpalt ❤️
  En sån där kopparödla ”hade” jag nästan en gång 🙂
  Hade ett litet bo vid vägen vi bodde och vi kunde gå och titta på den varje dag. Ute på landet.
  Men en dag va den inte kvar längre och då blev jag så ledsen 🙁
  7 år va jag då❤️

  1. Kan förstå det, 7 år!
   Finns oändligt med kopparödla där vi bor nu, så jag kan skicka en på posten om du vill 😉
   /B

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..