Konsten att kunna njuta av ledigheten!

 

tom 20151231 130

Konsten att kunna njuta av ledigheten är väl det att man måste känna sig ledig, men det är ofta lättare sagt en gjort. Två dagar före julafton kände jag mig som jag ser ut på bilden, helt slut, men av rätt anledning och fullt redo för att vara helt ledig.

Två veckor före jul så hade mina uppdrag för året i stort sett helt tagit slut, jag hade fortfarande en hel del möten och annat som skulle bockas av, men jag fick i alla fall mycket mer tid, till allt möjligt. Problemet som uppstod då var att jag inte kunde slappna av och just njuta av att jag fick mer fritid. En hel vecka gick utan att det blev bättre och jag kände att om jag inte gör något drastiskt nu så kommer jag inte vara den där sköna, glada pappan över jul som framförallt barnen kommer förvänta sig.

tom 20151231 089

Vad jag valde att göra var att checka ut från allt jobbrelaterat som var kvar under året om det inte var superviktigt och hyrde en 10 tons grävmaskin istället. Givetvis hyr man inte en grävmaskin om man inte behöver den, så visst behövde jag den och jag vet av erfarenhet att får jag grotta ner mig i något, som är praktiskt och utomhus så landar jag verkligen, startar om systemen och börjar att må bättre igen. Det var precis vad som hände denna gången med.

tom 20151231 120
Jag grävde!

tom 20151231 107
Jag grävde på natten!

tom 20151231 083
Jag eldade i fem dagar i streck. Jobbar man själv blir även elden som ens bästa vän under arbetet. Den har även hög mysfaktor trots att det var mycket timmer och stubbar som skulle eldas.

tom 20151231 061

Och jag rensade de sista gamla högarna som fanns kvar efter vårt omfattande byggprojekt.

tom 20151231 141

Julen kom, och jag var den där härliga farsan som ville leka nästan hela tiden,  som hade tålamodet för en tre åring och en sex åring med myror i brallorna. Jag var visserligen helt slut två dagar innan jul, men som jag nämnde tidigare så var det av helt rätt anledning.

tom 20160102 051
 Hela julledigheten blev faktiskt mycket lyckad trots avsaknad av några större mängder snö, det roliga är däremot att jag har en sexåring hemma som för första gången i hennes liv har börjat intressera sig för väderprognoser, eller i alla fall snöprognoser.

Gott Nytt År på ER!

/B

 

 

 1. Eva skriver:

  God fortsättning!

 2. Vilket härligt inlägg 🙂
  Tycker om att ta tag i saker jag med och det är så skön känsla när man är klar 🙂
  Vilken härlig jul ni fick 🙂
  Min 8 åring blev överlycklig han med när sön kom och swish va han ute och åkte pulka 🙂
  Han som bara gnäller över att han är så trött och vill spela x-Box.
  Snö är bra ibland när den sätter fart på ungarna 🙂
  God fortsättning 🙂
  Julia

 3. Förstår verkligen vad du menar med att koppla av genom att göra något praktiskt ute. Roligt att julen blev bra, önskar en god fortsättning på året.

 4. Anna skriver:

  Då är det en grävmaskin jag ska hyra då alltså ;)) tack för tipset.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..