Till någon som redan har allt!

tom 2015 10 06 788

Kompisen fyller 40 och släktingen fyller 60!
Vad de har gemensamt är att de redan har allt, åtminstone om man räknar deras prylar, så vad ska man ha med sig till nästa bjudning?

Jag har en vän som heter Åke Harrström, han jobbar med och i skogen till vardags, men ägnar lite kvällar och helger åt att skulptera med sina motorsågar.

tom 2015 10 06 798

Han har en hemsida som heter www.woodfun.se och tar uppdrag på beställningar, så kommer du in med ett förslag på objekt så brukar han alltid hitta en väg till att skapa det man önskar. Denna bild kommer från ett projekt vi gjorde tillsammans med byggvaruhuset Fredells.

Åke skapade några skulpturer som Fredells köpte loss för att sedan låta ha en budgivning för kunderna, Fredells skänkte sedan pengarna oavkortat till Stadsmissionen.

IMG_4961

Ett annat mycket roligt projekt kom till när jag sammanförde chefen på barnens dagis med Åke. Det slutade med att dagiset köpte fyra stycken små skulpturer, ca 70 cm höga.

IMG_4963

Hunden och hästen har även sällskap av en ko och en gris. De har nu stått ute i tre år men är fortfarande i prima form, det enda man behöver göra den första tiden är att pensla de med träolja för att minimera sprickbildning. Dagiset är väldigt bra på att ge barnen kunskap om vår miljö, vår skog och vår natur. De odlar även mycket egna grönsaker så självklart skulle de även ha några djur från bondgården på plats, och jag kan lova att dessa djur har fått mer klapp och kärlek än de flesta andra skulpturer världen över.

En liten skulptur tar Åke ca 4000 kr för och en stor, typ hästen eller örnen  det dubbla. Men går man samman med ett större antal andra gäster så behöver det ju inte bli så mycket pengar.

IMG_2371

Jag själv gick får många år sedan en endagarskurs med Åke för att lära mig grunderna i motorsågsskulptering och har sedan dess skapat en del lustiga skulpturer. Jag blir nog aldrig så duktig som Åke men det är sjukt kul, ändå. Jag gör gärna ett litet inlägg här med bilder och tips framöver, kring just skulptering men de måste dock bli betydligt varmare därute för att det ska kännas lockande.

Trevlig helg!
/B

 

 

 1. Åke är min kusin och det var riktigt skoj att se ditt blogginlägg om honom, har beundrat hans konstverk på bild i flera år och jag har länge funderat på en trädgårdsprydnad gjord av honom. ..kul att se att han får riktig ”cred” i en stor blogg. ..kram Christel

 2. JuliaRo skriver:

  Vilken gåva han har Åke ❤️
  Så vackra skulpturer ❤️
  Tycker det va väldigt billigt.
  Kram Julia ❤️

 3. Nina J skriver:

  Oj, sååå duktig han är din vän! Så vackra skulpturer. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..