Äventyr på arbetstid!

tom 20160126 096

Så var vi iväg på våran första rekognoseringsresa för Elitfönsters räkning, Producent Ola och jag. Vi hade bokat upp både fastighetsägare och snickare som vi skulle hinna med att träffa under våra två dagar i Åre/Östersund. Vi hade fått in många bra ansökningar tack vare läsare här på denna plattform. STORT TACK! Vad vi även hade fått in som tips, var en fjällstation som hette Blåhammaren. Vi ville givetvis även kolla in det tipset och hastigt och lustig så befann vi oss på en mindre fjällexpedition.

tom 20160126 141 (2)

Då närmsta vägen är stängd vid denna tiden på året så krävdes en timmes skoteråkning från närmsta civilisation. Fjällstationen öppnar nu i början av februari, vilket även Sylarna och Storulvån gör. Tillsammans bildar dess tre fjällstationer Jämtlandstriangeln. För att ta sig runt får man vandra eller skida ca 5 mil i en helt sagolik miljö. Men man får aldrig glömma att bergen är lika farliga som vackra när oväder drar in.

tom 20160126 148

En sådan här skylt förstärker känslan av att vara på äventyr. Länge sedan jag såg en sån i Stockholm:)

tom 20160126 140

Killarna som såg till att göra denna rek tur möjlig. Byggaren Marcus och Fjällexperten Anton från STF ( Svenska Turist Föreningen )

tom 20160126 170

Vi filmade och dokumenterade flertalet fastigheter under resan och träffade även många grymt bra och trevlig snickare. De flesta snickare träffade vi på hotellet Granen där även jag bodde.

tom 20160126 124

Trevligt, snyggt och bra hotell. Det droppade visserligen in vatten i mitt rum genom ett takfönster som inte var helt tätt, kan ju hända den bästa, men det är i alla fall inte brist på snickare i Åre som kan fixa det:)

Återkommer senare här om var och med vilka vi gör de första Elitfönster filmerna. Vi hade väldigt roligt på jobbet hur som helst!

Ps. första dagen i skolan/dagis för båda tjejerna idag, det var ett riktigt dräparvirus de fick! I en av grupperna på dagis gick bare 5 av 16 barn där idag så baciller är det inte brist på just nu. Tack också för alla kommentarer om krupp!

/B

 

  1. Helen skriver:

    Vackert 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..