Önskar era åsikter om min kommande byggblogg, men först….

blogg

 

Men först några ?????? kring en riktigt dum kommentar Laila fick tidigare i veckan, men som tur var, bokstavligen, sköljdes bort av bra och peppande kommentarer. Kommentaren handlade om bloggens vara eller icke vara pga att läsaren tyckte Laila bloggade för sällan? Att det fanns andra kändisar som kan blogga, typ varje dag trots att även de hade mycket att göra?! Men att läsa någons blogg måste ju vara helt frivilligt, och bara för att just DU, önskar fler inlägg bör ju det rimligen inte resultera i att Laila ska lägga ner sin blogg. Tar man detta resonemang vidare så borde det ju innebära att om man bara använder tex sin bil 1-2 ggr i veckan så måste man sälja den, eller om man bara hinner träffa sin man/hustru 1-2 ggr i veckan så bör man skilja sig?! Eller vad?
Jag själv, som är en typ av gästbloggare på sidan har verkligen inte bloggat vare sig mycket eller kontinuerligt, målet har istället varit att testa och få känna hur det är att blogga. Jag har nu bestämt mig att satsa på bloggandet då det både känns spännande och utmanande, men dumma kommentarer vill man gärna slippa läsa.  Alla offentliga personer måste givetvis vara beredda på att höra andras åsikter kring en själv och det man tar sig an, men just dessa typer av negativa, kritiserande kommentarer utan någon som helst nyans är enligt mig bara jävligt onödiga.

Laila är, som många av er läsare redan vet, en riktig arbetshäst, jobbar stenhårt och gnäller typ aldrig, men vad hon gör nästan ännu bättre är att prioritera det som får henne att orka.  Barn, vänner, pojkvän, blogg? Och, alla måste ju få göra sina egna prioriteringar!!!
Då var det sagt och vill istället blicka framåt.

Vad jag skulle vilja ha lite hjälp med är bra tips till den ny bloggplattformen som nu skapas för mig. Jag har ett förslag som kommer nedan, önskar kommentarer på det.

tom 2016 02 06 028

Sidan delas in i sex huvudkategorier utöver kontakt och annat. Under varje huvudkategori ryms underkategorier för att lättare kunna hitta på sidan. Givetvis kommer alltid de senaste inlägget visas när man går in på sidan men hamnar sen i en underkategori. Byggrelaterade inlägg som tex ett fint utekök med tillhörande ritningar kommer förmodligen vara lika aktuellt om två år som idag, det ska därför vara lätt att navigera. Att ha kategorier istället för en vanlig sökruta beror ju på att man alla gånger inte vet vad man ska söka på utan vill bara ha lite inspiration och förslag.

Inredning/Inspiration är tänk att bli en huvud kategori, Obs! bilden på mig:) är med humor, men träning är faktiskt inspiration för mig just nu då det var 15 år sedan jag var på ett riktig gym, men häromdagen hände det faktiskt igen:):):)

tom 2016 02 06 021

Ritningar och film en annan huvudkategori.

tom 2016 02 06 020

Familj och vänner.

tom 2016 02 06 024

Husbyggnation, då tex grund, sovrum, badrum blir givna underkategorier.

tom 2016 02 06 023

Övrig byggnation.

blogg 001

Skog och trädgård. Vad som dock kan bli lite svårt är att sätta vissa inlägg i rätt kategori. Tar man dessa bilder som ett exempel så tar jag ju en fin stock och gör det till ett stort matbord. Ska då inlägget hamna i Skog/trädgård då eller i Inredning/inspiration eller i båda, men det kanske bara upplevs som irriterande när man läser bloggen.

Tacksam för feedback.

Ps. Laila hälsa Cat från Sköna hem, det är nämligen även vår redaktör på, Kan VI Hjälpa Till. Och ja programmet har premiär i slutet av mars, men exakt dag kanske kanalen fortfarande håller hemligt, så jag säger inget heller, förrän vi vet.

/B

 1. Jennie skriver:

  Hej kul att du ska satsa på bloggen! Kommer säkert bli en succé!

  Måste bara få veta vilket trädslag du gjord bordet av? Vi ska också göra ett bord och jag vill ha ett exakt likadant som du har gjort! Så himla vackert.

  Tack på förhand!

  1. Hej, det var gran, men tallen kanske är att föredra eftersom den är hårdare. Men bordet blir faktiskt bara snyggare ju mer slitet det blir, vilket barnen är bra på att hjälpa till med:) jag kan ta lite bilder och ge lite mått om du vill?!

 2. Bee skriver:

  Love your thinking, your positivity , You are very inspiring , wonderful energy, I think your byggblogg is gonna rock !!

  Ps. Great to see a shirtless man , for a change !! 🙂 haha!

  1. Tack Bee:) Och kanske lite mer shirtless till våren då, jag betraktar det som ett tips. Har ju även börjat träna igen så lite byggporr passar kanske bra till en byggblogg.
   /B

 3. Helen skriver:

  Håller med dig Björn 😀
  Kram från Bodensarn 😀

 4. laila skriver:

  Tack Björn det var fint skrivet! Från en ganska stökig person hehe kram L

 5. Härlig inledning på dagens inlägg! Sanna ord som säkert behöver präntas in hos fler än man vill tro!

  Ser fram mot ert program, önskar tips på hur man i en lägenhet eller mindre boende bör tänka i smart i ett mindre förvaringsutrymme. Smart och funktionellt, i vårt fall gäller det inte för kläder då vi har löst det med stora garderober. Utan för allt annat som lakan, dukar, prydnadssaker mm som behöver egna platser utan att det blir rörigt.
  Hur inreder man snyggast en kort vägg i ett badrum där tvättmaskin och varmvattenberedare står. Har en lägenhet med ett nyrenoverat badrum men får inte till väggen för (igen) snygg/smart förvaring av handdukar, tvättkorgar/ tvättmedel mm.
  Kort och gott smart förvaring när man flyttar till mindre från villa och helt plötsligt har halva utrymmet än tidigare.
  Hälsningar Madde i Värmland

  1. Hej Madde! Förvaring är nästan alltid knepigt när platsen inte finns, men grundregeln brukar vara att bygga på höjden och att försöka utgå från färdiga skåp. redan bef skåp är oftast billigare att köpa än vad bara materialet skulle kosta att köpa för att bygga dem, dessutom tillkommer ju sen allt arbete. De flesta skåp brukar gå att kapa ner på djupet. Har inget färdigt inlägg om förvaring men det kommer. Planen är att man ska kunna maila bilder och så när min nya sida är klar, hör av dig då om du redan inte har löst det.
   /B

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..