Varför är vi elaka mot varandra?

lailaryterifran_bladet

I Aftonbladet idag.
Varför är vi kvinnor så elaka mot varandra? Blir vi inte lite bättre av att lyfta fram och stötta varandra istället?
Diskutera gärna och berätta hur ni resonerar kring detta. Har hatet alltid funnits där eller är det en produkt av sociala medier och att vi faktiskt delar med oss av våra liv på ett annat sätt?

Vill ni lyssna på Framgångspodden där jag tar upp detta hittar ni avsnittet här!

Ta hand om varandra där ute!
Kram Laila

 1. petra skriver:

  Jag har arbetat på många olika ”manliga” arbetsplatser och jag kan säga er att män pratar otroligt mycket skit om….kvinnor! Man kan inte tro det är sant vilken låg nivå de sänker sig till. Överst i rangskalan, som alla lyssnar till och böjer på nacken för står Tuppen! Hans lakejer skrattar och jamsar med honom och är så tydligt rädda att bli utestängda från gruppen! Det handlar om nedsättande könsord och en oerhörd brist på respekt för tjejer/kvinnor!
  Sverige, världen har ett gigantiskt problem och det är detta hat män har mot kvinnor! Många outbildade o osäkra mäns oro riktas som hat mot kvinnor! Lagstiftningarna måste skärpas! Fostran och utbildning måste maximeras! Tjejer o kvinnor måste göras medvetna om detta och uppfostras till stolta o jagstarka kvinnor som kan gå samman i grupper mot de förtryckande o hatande pojkarna/männen! Det ÄR ett gigantiskt problem runt om i världen! Män skapar sådana problem! Det ÄR sanning! Kvinnor ska inte ducka för sanningen o stryka medhårs utan ställa KRAV!

 2. De som följer sådana här kändisbloggar är nog inte de mest intellektuella varelserna på denna jord… Jag gör det också ibland, men skulle dock inte lägga mig i vem som väljer vem att umgås/leva med… Tänker dock ofta på barnen; hur påverkas de av detta med olika plastpappor etc.?

 3. Ja varför ska vi vara dumma med varandra. Så onödigt och dumt.

  Man ska vara glad åt livet, och glad med varandra.

  En kram till dig Laila.

 4. Helena skriver:

  Det blir lite löjeväckande att du försöker lyfta frågan, med tanke på hur du själv bemöter meningsmotståndare.

 5. Anna skriver:

  Ja, det undrar jag också. Varför kan man inte glädjas över det man själv har i stället för att slösa energi på att vara avundsjuk på någon annan? Varför slösa energi på att vara otrevlig när man kan bjuda på ett leende och få ett tillbaka? Varför inte välja att tänka snälla tankar om andra människor och sig själv? Jag lovar att genom vänlighet så får man massor av energi över till att göra ROLIGA saker för sig själv och sina nära.

  Och vad gäller skitsnack om yngre män. Min man är visserligen bara åtta år yngre än jag och ändå får jag höra kommentaren ”lammkött” varenda gång någon ny bekantskap får veta att min man är yngre än jag. Det kraxades som fasen när vi träffades och jag fick höra att HAN skulle lämna mig. Som om han är så himla enfaldig att han bryr sig om min ålder. Vi har varit tillsammans i snart 19 år, helt underbara år. Folk får säga hur mycket de vill om lammkött. Jag går hem till min fina man och gläds över det vi har.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..