Det blir nog ett Attefall i år

tom20160213 023

Jag har ju tidigare skrivit om att vi fortfarande har mycket småsaker kvar att göra på vårt nybyggda hus, jag är ju även en av de som förespråkar att man ska göra klart det man påbörjat innan man startar upp något nytt eller får besök av Anders Övergård:) Men inga regler utan undantag, och ibland ska man helt enkelt bara göra det som känns roligast.

Det som känns roligast nu är att få bygga ett nytt hus om 25 kvm, ett så kallat Attefallshus. Vi har inte bestämt oss till 100 % ännu då det för mig skulle innebär massor av arbete och dels för att det är en stor investering. Jag väljer ordet investering före kostnad då vi faktiskt skulle behöva en gäststuga alt ett bättre kontor och ha möjligheten att hyra ut. Räntorna är ju sjukt låga nu, men så kommer det ju inte vara för evigt!

tom20160213 017

Det jag har gjort hittills är att markera ut den bästa placeringen på huset för att därefter kunna göra den optimala ritningen efter hur huset hamnar. Jag har nu börjat kolla hur vi ska ansluta Attefallaren till vårt befintliga hus för att få värme och varmvatten och ansluta wc till reningsverket etc. Jag har heller inte koll på vad som gäller tillgängligheten för rörelsehindrade, exakta skattesatser och avdrag vid uthyrning osv. Många lösa trådar helt enkel, men svaren finns och jag ska givetvis skriva om dem här.

tom20160213 025

Huset ska, om vi bygger det ( vilket jag tror 🙂 ligga bakom vårt hus uppe på en platå Där det nya husets sk framsida är vänt mot berget. Tror det blir en härlig innergårdskänsla som dessutom ligger lite skyddat för insyn från resten av tomten. Väderstrecket hamnar även då i syd/sydväst vilket ger skön sol större delen av året.

tom20160213 028

Drömmen vore även att få mura en öppen spis ute, på ett eller annat sätt. Kanske en kombispis alla 70 tal som möjliggör eldning från både insida och utsida, misstänker dock att det är en brutal köldbrygga men samtidigt är denna platsen perfekt eftersom husets uteplats blir i en gryta och ljuset från flammorna som slår på berget, förmodligen skulle skapa magi!!!

Vill också informera om att de första filmerna med Elitfönster kommer att spelas in på fjällstationen, men vi kommer även söka fler snickare och hus för nästa film under våren.

/B

 

 1. Fin skogs-/bergstomt ni har! Lycka till med allt arbete inför/under/efter Attefallshuset. Det kommer att bli skitfint!!!

 2. Micke skriver:

  Häftigt med Attefallshus! Vi är inne på samma tanke som du, bygga ett Attefallshus där vårt förråd idag står. Tänkte ev bygga i 2 plan (sovloft). Ska bli kul att följa ditt projekt & jag tycker du är en mkt duktig hantverkare!
  Jobbar själv som snickare och vi ( fru samt 2 barn) har bott i vårt hus från 1946 i 4 år och blev precis klara med tillbyggnad på 54m2. Har gjort om hela huset (tak, fasad, isolerat) så det är kul att följa dina projekt.

  Må väl!

  Micke

 3. Jessi skriver:

  Ni kommer att ha Sveriges snyggaste Attefallshus! Låter som en toppen idé! Vilken fantastisk miljö! Lycka till 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..