ANNONS

Krispig resa till landet!

/

tom 2016-02-29 154

Första trippen ut till landet gick av stapeln igår, i ett magiskt landskap. Vi har ett landställe i Östra Sörmlands skärgård, det liknar stockholmskärgård men med en bråkdel av alla människor, så här års kan det gå dagar utan att man ser en enda båt. Man måste därför vara beredd på att klara sig själv i alla typer av väder och vindar och där kan våren, med tillhörande islossning vara lite extra knepigt. Men tillslut tog vi oss hela vägen fram till bryggan, efter många försök att bryta genom 8 cm is. Känslan då, när vi hade fått kämpa lite extra för att komma fram, var optimal.

tom 2016-02-29 071

Konstigt är att det i juli kan vara 24 grader i vattnet och man då badar istället för att åka skridskor! Heja Sverige!

tom 2016-02-29 102

Givetvis kom leken igång vid vattnet, precis som på sommaren, skillnaden var nog störst för mig då jag inte visste vad som skulle bli värst. En vurpa ner i det kalla vattnet eller en bula i huvudet från den hårda isen! Skönt nog så hände inga incidenter under dagen.

tom 2016-02-29 086

Vi i familjen som hänger på ön, farsan och mina syskon har i 15 års tid längtat att efter att kunna bygga ett litet hus till, då alla familjer inte får plats samtidigt i boningshuset. I år kommer vi förmodligen ta första spadtaget på det projektet. Strandskyddet är godkänt och vi väntar nu på att få bygglovet stämplat. Om det blir som vi hoppas så hamnar det nya huset strax bortom stubben.

tom 2016-02-29 072

Vår aluminiumbåt ligger i året runt, vilket funkar bra, men den får emellanåt väldigt mycket sjögräs och havstulpaner som växer på den, att köra i is är därför en strålande ide. Isen bokstavligen hyvlar av allt som kommer i dess väg och skrovet blir som nytt igen.

tom 2016-02-29 152

Alla orkar inte en hel dag i skärgården, men mina småtjejer var dock väldigt nöjda med sin pappas lilla söndagsäventyr. Det var också väldigt mycket vår i luften,  ÄNTLIGEN!

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00