Schackmatt!

 

 
Det är så härligt att få vara med barnen och bara prata, leka och umgås. Kit och jag har börjat spela schack men än så länge så har Kit sina egna regler. Konstigt nog så kan man springa med sina pjäser lite hur som helst om man ligger risigt till.

 

 
Liam och jag brukade spela mycket schack när han var liten men nu när han blivit äldre så är det bara youtube som gäller som ni kanske ser hehe. Det roliga är att man ser en sån tydlig förändring när det gäller ungdomar och tv. Liam tittar aldrig på tv han tittar enbart på youtube eller nätet och när det gäller ”tv kändisar” kontra ”youtube kändisar” så imponerar inte tv kändisar över huvudtaget för enligt honom så är det youtubestjärnorna som är grymma. Jag undrar hur tv kommer att överleva i framtiden kommer förmodligen bara bli livesändningar och resten hamnar på nätet! Hur är det med era ungar? Hur tittar dom?

 

 Igår efter att ha sänt Rix morronzoo så åkte jag till Globen för en föreläsning i för Tadvårdsdagen vilket var roligt. 

 

 
Igår fick vi även åka in till veterinären då Lizzy blev väldigt dålig och nästan livlös. Liam tog detta väldigt hårt och var otröstlig. Nu väntar vi på besked om Lizzy kommer att klara sig eller inte, hon har fått stanna över natten med dropp. Liam har ju haft Lizzy sedan han var 6 år och vi vet inte hur gammal Lizzy var när vi köpte henne för hon hade blivit övergiven utanför en zoobutik. Dock så var hon fullvuxen. Nu håller vi tummarna för Lizzy återkommer senare kram L

 1. hej! söner på 16 snart 17 det har i princip inte använt sina tv de senaste 6 åren det är Youtube och sen via datorn se på tv och netflix faktiskt. Sen tycker inte jag att det handlar så mkt om att de sitter framför skärmen bägge är aktiva i idrotter men när de vill se något så är det inte tv:n de slår på utan dator eller mobil ett annat beteende än vad vi vuxna är vana vid helt klart. Även barn som är aktiva och gör annat än sitta framför datorn slår inte på tv:n när de skall se något.
  Så är det bara.

 2. Min dotter på 11 år,tittar oxå väldigt sällan på TV utan det är You Tube och kändisarna där som gäller….

 3. Usch stackars Liam 🙁 sjuka familjemedlemmar är hjärtkrossande! Jag håller tummarna för fina damen!

 4. espana skriver:

  ‘jaha, min son, 15 år spelar med kompisar, kommunicerar via datorn, kollar youtube klipp, etc. via mobilen, alla dar i veckan, från han kommer hem från skolan ungefär tills läggdags…
  Enda gången han kollar på TV nu för tiden är 20 minuter vid frukosten varje morgon, sen är han som tur är ute på helgen och kör 4-hjuling, traktor, röjer i skogen eller mekar i garaget..pust! dagens ungdom, inte det lättaste att få dom till att bli sportiga typer..
  Vill tipsa om ett bra program på SVT play: ”Gympaläraren” där kan ni få en bra inblick i hur barnens skolvärld är egentligen och på riktigt, värt att se!
  p.s: Hoppas Lizzy kryar på sig!
  Ha det bra familjen, kram.

 5. Hoppas verkligen Lizzy klarar sig ❤️
  Mina ungar 9 och 15 tittar mest på you Tube och Netflix.
  Han som är 9 tycker Bolibompa är töntigt.
  Kram ❤️

  1. espana skriver:

   Jaa, apropå töntigt, glömmer aldrig när min dotter för många år sen då var hon 4 år ! och jag ropade en varm sommarkväll: dags att komma in, nu börjar Bolibompa!
   Hennes svar: Jag tycker att Bolibompa är för barnsligt, kommer sen….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..