Check på två filmer! Och visst ska jag blogga mer!

tom 20160312 008

Hej! Fick frågan om jag slutat blogga, men grejen är den, att jag inte riktigt börjat blogga än. Däremot ska jag vara igång ordentligt om bara några veckor! Vi var i alla fall uppe på Blåhammarens fjällstation (ca en timmes bilkörning från Åre) nu i veckan och spelade in 2 av 6 filmer åt Elitfönster. Att just välja en fjälltopp på 1086 meter över havet, som inspelningsplats för bygg/inspirations film kan ju verka puckat. Svårigheter med transporter eller hårt fjäll väder är ju bara några av alla de saker som skulle kunna sätta käppar i hjulet för en lyckad inspelning, men just utsattheten, det extremt vackra landskapet och reality känslan var ju samtidigt något vi ville fånga i dessa vinterfilmer och chansade därför på att det skulle gå vägen. Vilket det gjorde. I måndags vid lunchtid drog vi igång inspelningen men en transport av 20 st fönster. Allt var lastat på en järnplåt som drogs upp av en pistmaskin, packningen och manskapet åkte bandvagn plus att vi hade support av två skotrar för att kunna filma delar av transporten på ett bra sätt.

tom 20160311 004

Vädret var dock inte jättebra i måndags men samtidigt 1000 gånger bättre än vad det var veckan innan. Bilden kommer inifrån en pågående tillbyggnad uppe på fjällstationen som inte var helt väder tät, innan en tre dagars snöstorm drog förbi. Byggfirman Hyttmo bygg visste nog inte om de skulle skratta eller gråta när de kom tillbaka till jobbet.

tom 20160312 009

Allt flöt i alla fall på perfekt för oss vilket gjorde att vi med god marginal kunde avnjuta en fantastisk trerätters middag uppe på fjällstationen. Att äta en grymt bra trerätters prick kl 18.00 med imponerande vin och öl listor som komplement hör till den dagliga ruljangsen, uppe på den här bergstoppen. Fjällstationen drivs av STF Svenska Turist Föreningen där Andreas t.v jobbar som platschef och kökschef och snart även filmstjärna, då han medverkade i en av filmerna. Jon t.h jobbar på byggfirman som bygger där och är även han en framtida filmstjärna i filmerna. Blåhammarens fjällstation är en del av det som kallas den Jämtländska triangeln, där även Sylarna och Storulvån ingår, denna plats på kartan kommer garanterat bli en framtida semester tur för mig och min familj, helt fantastiskt!

tom 20160311 072

Dagen därpå drog det riktiga jobbet igång med den så kallade konsumentfilmen i fokus dag ett och proffsfilmen dag två. Konsumentfilmen bygger på att guida en konsument till att göra de bästa valen kring fönstret beroende på behov kombinerat med interiör och exteriör design. Visste ni tex att man kan göra upp till 6 val, bara på glasrutan och på så sätt begränsa tex buller, sol och smuts. Proffsfilmerna vänder sig i första hand till den rutinerade hemmafixaren och snickaren med de senaste rönen kring montering och annat.

tom 20160312 010

Gamla fönster byttes till nya fina aluminiumbeklädda. Dragiga fönster med kallras som följd är nu ett minne blått i restaurangdelen vilka dessutom kommer kräva minimalt med underhåll framöver. Även kul för Elitfönster att kunna följa resan för deras fönster i en av Sveriges mest väderutsatta byggnader. Men med tanke på att de en gång i veckan slumpmässigt plockar ut en produkt som sen testas i en vädertunnel med orkanvindar och nederbörd i kombination med deras 30 åriga garanti på denna produkt, så är nog extremväder inget som oroar.

tom 20160312 011

I torsdags kväll var jag tillbaka hemma hos familjen. Trött men väldigt nöjd med resan. Vet att detta blev ett fööööörlååååångt inlägg, men det blir ju bättre när jag bloggar oftare. Haha Ska bli väldigt kul att visa de färdiga filmerna här om ca tre veckor!!!

/B.cool

 1. Helen skriver:

  Tycker inte att det var för långt å vad då tar plats på Lailas?
  Tycker att det är kul när du bloggar 😉
  Kram från Boden 😉

 2. marie skriver:

  Snälla skaffa en egen blogg. Trist att du tar plats på Lailas. Mia

 3. chris skriver:

  Om man har en blogg så har man väl börjat blogga eller? Detta blir man ju inte klok på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..