Vi lägger ner! Men först en total utförsäljning!

rosa7

Iden med ett eget varumärke BCWW.se (Björn Christiernsson WorkWear) föddes faktiskt redan när vår dotter Nova fortfarande låg i magen. Jag var givetvis lika entusiastisk som alla andra blivande fäder och kollade barnvagnar, skötbord och annat, men samtidigt kollade jag även förutsättningarna att kunna klä vår lilla dotter i coola jobbarkläder. Dessvärre var ju utbudet betydlig större bland barnvagnar än av bra, färgglada snickarkläder för barn, och tittade man specifikt på kläder för tjejer så fanns det ingenting.

Snickarklänningen på bilden finns kvar i blått och skogsgrön för 150 kr. tidigare 499 kr. (bcww.se)

rosa14

Min fru, jag själv och ytterligare en kompanjon tog då beslutet att vi skulle satsa på att ta fram en lekfull, färgglad barnkollektion som lockade småtjejerna lika mycket som småkillarna att börja snickra fixa och framför allt leka mer ute. Vi tog då hjälp av en klädagent i Borås och började det milt sagt tidskrävande arbetet att skapa en helt ny kollektion.

Tröjorna på bilden kallar vi för glesbygdskavajer, finns i flera färger och säljs nu för 120 kr istället för 349 kr (bcww.se)

rosa12

Vi skapade ca 18 nya modeller med allt från målarbyxor till den klassiska blåvitrandiga snickarskjortan, men insåg snabbt att det skulle bli på tok för mycket produkter när vi dessutom ville producera vissa plagg i flera färger och att varje plagg skulle ha sex stycken storlekar då vi ringat in målgruppen 2-12 år. Vi startade då proceduren Killing your darlings!

Kjolarna på bilden finns fortfarande i rosa, blå och skogsgrön för 90 kr istället för 349 kr.

rosa13

18 plagg blev 12, vi var väldigt nöjda med kollektionen och började sälja in till trä, järn och profilbutiks ägare. De plagg man visar upp vid själva in försäljningen är de man kallar för säljprover. Tanken med att ha dessa är att kunna sälja både innan och under själva tillverkningen av kläderna. Vi och agenten letade flitigt efter lämpliga producenter världen över och det blev för oss, som för så många andra att Kina var lämpligast. Att producera i tex Kina istället för på en lokal hemmamarknad har ju givetvis både för och nackdelar! Att kunna presentera en i stort sätt komplett barnkollektion för en återförsäljare har också sina för och nackdelar, precis som att driva ett företag mestadels på kvällar och helger. Jag vet att många drömmer om att göra liknande grejer i framtiden så jag tänker tipsa lite i framtida inlägg om vilka fallgropar vi klev i liksom vad som blev väldigt lyckat. Klädbranschen var ju helt ny för oss och inte helt lätt att lära sig, men utöver kläder och ekonomi följde även fantastiskt roliga möten på bla barn mässor och med stundtals halvgalna bygga med barn projekt vi skapade!

Hängselbyxan i rosa finns i alla storlekar och i blått finns 122-128 kvar. Nu 190 kr tidigare 499 kr. Vi har även midjebyxan och många andra plagg till försäljning på sajten BCWW.se och det är först till kvarn som gäller.

/B

Ps Lailas rosa hängselbyxa kommer från vår damkollektion som vi valde att aldrig producera, detta innebär att Laila har jobbat hela säsongen i Kan Vi Hjälpa Till, i ett par fittingsample byxor. Det är faktiskt väldigt komiskt och ska givetvis berätta vad fittingsample är senare.

 

 

 1. Nicole skriver:

  Hej!
  Lailas byxor är så himla snygga, det är inget ni kommer att sälja i framtiden? Är helt klart brist på snygga arbetsbyxor i dammodeller på marknaden! 🙂

 2. Em skriver:

  Googlade för att få tag i Lailas rosa byxor och så finns de inte ens. Snopet! Och väldigt synd! De var ju så fina!!!
  Em

 3. Maria skriver:

  Hej!
  Vill gärna köpa ett par blåa snickarbyxor i stl 110/116. Finns de att få tag i? Mvh Maria

 4. P skriver:

  Vad var det i huvudsak som gick fel? För liten efterfrågan eller…

  1. Hej. Det var nog inget som gick fel, men vissa saker kunde vi gjort annorlunda. Kommer förklara lite mer ingående på bloggen!

  1. P skriver:

   Så varför lägger ni ner om inget gick fel?

 5. Så fina kläder hur länge pågår rean?
  Tills det tar slut antar jag?
  Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..