En dag i Jerusalem

 

  
Oj vad mycket det är att se här!! Igår åkte vi in till Jerusalem och vilket fantastiskt ställe det är!!

 Det finns så mycket historia här och man känner verkligen det när man går omkring i Jerusalem och gamla stan.
  
Vi började med att åka till olivberget för att se hela Jerusalem, utsikten där är fantastisk! Samtidigt så gick vi till en kyrka där Jesus ska ha gjort sitt fotavtryck när han åkte till himlen.

 Liam älskar historia så han hade hur mycket frågor som helst och visst känns det helt galet att gå omkring i en stad som är 3000 år gammal.
  
  
  
Vi gick till kyrkan i gamla stan där Jesus ska ha korsfästs.

  
  
 Det är tre stationer om man får uttrycka sig så. Första stället är när han blev fastspikad på korset. Andra är när där korset stod efter att han blivit fastspikad och det sista är efter att Jesus dött och Maria och Magdalena tog ner honom från korset och la honom på en sten. 
  

 Det är många som kommer och lägger saker på den här stenen för det sägs att kraften efter Jesus ska finnas kvar så är man sjuk och gnider in sin t-shirt eller något annat så ska man kunna bli botad.
  
Och i denna lilla kyrka ska Jesus ha blivit begravd och sedan återuppstått. Klagomuren var nästa stopp.

 Sedan gick vi faktiskt på en restaurang som är världsberömd som jag fick tips om av Michael Bindefeld som heter Machaneyuda restaurang. Anledningen till att den är så känd är för att menyn ändras från dag till dag och all mat är färsk och har precis handlats från marknaden sedan är det fantastiskt gott också.
  
 Marknaden i Jerusalem är väldigt mysig och det är där alla handlar som bor där. Så turister finns inte så mycket. 
  
  
 
Ja det var lite bilder från gårdagen nu bär det av till Döda havet kram L

 1. En av mina drömresor! Jättefina bilder..

 2. Jan skriver:

  Tack får dessa fina korten,Laila.

 3. Katta skriver:

  Ett sådant intressant reportage om Jerusalem du gjort! Mera sådant historiskt tack 🙂 är så trött på ytliga bloggar! Jag får verkligen lust att själv åka dit och insupa allt det historiska!

 4. Så intressant med Jerusalem och så fint det är!
  Är nyfiken på det du berättar om och visar i bilder där Jesus ska ha korsfästs och senare lagd på en sten? Så har jag inte hört det berättas innan, blev han inte korsfäst på Golgata?

  1. P skriver:

   Tänkte också på det, stämmer inte alls med vad jag fått lära mig, om de inte byggt en kyrka på den plats där han korsfästes då, för det var ju inte inomhus.

  1. Erica skriver:

   Litar inte alls på mina skolkunskaper, men efter lite googlande kom jag fram till följande. Jesus gick Via Dolorosa (lidandets väg) till Golgata, som avslutas vid gravkyrkan. Där blev han korsfäst, begravd och återuppstod.
   Det jag vagt minns från skolan är väl att han korsfästes uppe på en kulle.

  1. Erica skriver:

   Sorry, jag igen…intressant detta! Googlade lite till. Golgata var en ”kulle” (på den tiden förmodligen en del av en bergskam) där man avrättade folk. Utanför staden för man fick inte avrätta inne i staden. Tror jag läste att Golgata betyder skalle, och kan komma av att man begravde människorna på plats efter avrättning. Man vet inte säker var detta låg, dock visar arkeologiska fynd att det är mest troligt att det låg där gravkyrkan ligger idag.

 5. Ullis skriver:

  Landet Israel är ett fantastiskt land och staden Jerusalem är en vacker pärla, har varit här flera gånger. Vill dock påpeka att det heter Västra muren, inte Klagomuren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..