ANNONS

Vi lägger ner! Men först en total utförsäljning. Del 2.

/

rosa6

Att driva ett företag är för mig förknippat med små risker jämfört med att starta ett företag. Givetvis beror det på vad företaget har för verksamhet, men ofta krävs stora investeringar i ett inledningsskede dvs när man startar upp, och där man faktiskt inte vet, om de kommer ge den avkastningen man kalkylerat med. Vårt lilla företag BCWW.se krävde just en sådan större start investering. Vi handlade med varor, varor som vi lät sy upp i Kina och som sex månader, efter påskriven order dök upp i Göteborgs hamn klara för förtullning. Vi kunde med andra ord inte ringa Kina varje gång vi fick in en ny beställning på ett par snickarbyxor utan fick helt enkelt göra estimeringar för det kommande halvåret. Upp till detta så går det sällan att lägga orders på runt  på 100 par hängselbyxor,  utan snarare upp mot 1000 par för att få de priser man önskar. Vi la denna stora första beställningen på ca 1 miljon kr och sålde sedan parallellt till nya ÅF (återförsäljare) under tiden vi väntade på första leveransen. Satsningen gick vägen och vi hade i och med det startat ett litet importföretag i textil handeln med snickarkläder för barn i fokus. Roligt som fan känslan, fanns absolut där!!!

Fleecejackan på bilden kallar vi för Mora, och är perfekt för svala sommarkvällar där reflexer ger en bra synlighet. Nu 150 kr tidigare 499 kr

rosa9

Att behöva lägga en sådan stor första beställning var givetvis nervöst och kunde faktiskt ha undvikits av oss om vi hade haft en annan strategi kring själva uppstarten. Det jag syftar på är att vi trots den stora nedbantningen av kollektionen fortfarande hade väldigt många produkter och med tanke på att alla beställningar från Kina var tvungna att vara ganska stora, så blev det en stor beställning. Hade vi gjort det igen så hade vi förmodligen låtit sy upp alla 12 produkter, men i betydligt mindre men dyrare kvantiteter, för att därefter kunna testa i en eller att par butiker. Vi skulle då fått information om vilka tex fem produkter, som sålt bäst, och utifrån det lägga den stora beställningen till fjärran land. Men som sagt, vi gjorde inte så, men det gick vägen ändå!

Snickarklänningen på bilden finns fortfarande i alla storlekar. nu 150 kr tidigare 499 kr.

Nästa steg i vår strategi, efter att ha sålt in plaggen till ÅF var ju att skapa en efterfråga på kläderna. Ingen visste ju från början att vi fanns och möjligheterna att få rätt exponering i ett byggvaruhus som till största delen lever på att sälja fönster och virke var inte lätt. Vi lät därför ett flertal mindre bloggare blogga om vår nya kollektion, vilket gjordes bra men landade tillslut i att bara ha en utvald ambassadör kvar för varumärket, vår egna fotomodell Max . Max, föddes med Down Syndrom, ni kan läsa mer på bloggen ettnyttliv.com om Max, som är en riktig utomhus lek kille med glimten i ögat gillade även våra kläder väldigt mycket, vilket gjord valet för oss väldigt lätt. Honom Ska Vi Ha!!!

massa1

Andra roliga projekt i marknadsföringssyfte var att delta på diverse mässor. Dessa fina träleksaker byggdes och målades på Underbarabarnmässan i Sthlm för några år sedan, 1230 st för att vara exakt. En annan väldigt lyckad mässa för oss brukade vara Barnmässan i Karlstad, även där med barn som snickrade och målade i fokus. I sista delen av denna trilogi ska jag berätta det sista om våra fyra år med BCWW.se och varför vi väljer att lägga ner.

Jag vill även passa på att tacka för alla positiva kommentarer kring Lailas och mitt nya byggprogram, väldigt roligt att så många har gillat det! Sen verkar åtminstone vi, som har uttalat oss här på bloggen vara slående överens om att uttrycket ”Sköt dig själv och skit i andra”  är det som gäller för småsaker familjer emellan. Åtminstone om det gäller idéer kring solning. Bra där!

www.ettnyttliv.com

www.bcww.se

/B

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00