Jerusalem, Jerico och Döda havet!

 

  

 

Det finns väldigt mycket att se och uppleva i detta landet. Dessa dagar har vi bl.a. Gått igenom Jerusalems gator och man känner verkligen att detta är en stad med mängder av historia. Vi har ätit i ett beduin tält
Badat i döda havet

  Det är så otroligt salt, man kan verkligen inte föreställa sig hur salt det är om man inte varit på plats och upplevt det själv. Vi har ridit kamel.
 

  
Och åkt beachbuggy i negevöknen. Det var otroligt häftigt. Har aldrig vetat att det fanns en krater där men tydligen så heter den Ramónkratern.

  
  
 

 

 
Som ni vet så är min pappa palestinier och flera av mina släktingar bor i Palestina, jag har till och med en syster som ska bo i Jerusalem men har tyvärr inte lyckats hitta henne trots mina försök att leka detektiv! Iallafall åkte vi och besökte min farbror Talal i Jerico.

 

Kändes sådär att se den här skylten måste jag säga. Vi fick ett varmt välkomnande iallafall och här är man lika måna om sina turister som på vilken annan plats som helst. 

  
  
 

Liam tyckte att det var väldigt kul att se vart han delvis har rötter i och träffa sin morfars bror. Så det slutade med att vi sov över.
 

  
  
  
En rolig sak är att min farbror äger ett hostel inne i Jerusalem som faktiskt är grymt mysigt som jag verkligen rekommenderar att stanna någon natt på om man vill bo inne i gamla stan i Jerusalem.

Stället heter Citadel Youth Hostel. 

  

  
  
  
 Det är en väldigt fin utsikt från balkongen! 
 Detta ligger på den arabiska sidan i gamla stan och som turist kan man gå precis överallt i gamla stan, det är precis lika säkert eftersom alla älskar turister och vill visa sin del av Jerusalem. Så är ni i jerusalem ta gärna en sväng förbi och titta.

Kram L

 1. Lollo skriver:

  Jättefina bilder och faktiskt intressant inlägg.
  Jag har haft fel om Jerusalem och Israel och allt där. Trodde det var livsfarligt att pka dit.

 2. Alltid för sena ? Varför ha en blogg???

  1. Annika skriver:

   Alltid för sena?

  1. Troligtvis har du inte följt Lailas blogg så länge för då hade du vetat att Laila tar de lugnt med sin blogg när hon semestrar eller har de körigt. Finns det nån slags lag på hur ofta man ska blogga innan folk tappar tålamodet? Sen när väl Laila e tbax på bloggen och ursäktar sin frånvaro (vilket hon inte ska behöva) DÅ är en del helt plötsligt sååå förstående som dagar innan vräkt av sig ett å annat. Reflekterat över detta och nu fick jag det sagt oxå haha…

 3. Marie skriver:

  Vilken gullig kille ni hjälpte i Kan vi hjälpa till ikväll? 🙂

 4. Jan skriver:

  Mycket fina kort.Tack så mycket Laila.

 5. Silvia skriver:

  Veldigt heftigt och all lycka att hitta din sister. Hade varit hur roligt som helst for Liam att treffa alla sina kusiner om nu sister har barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..