ANNONS

Ambassadören och hans mamma som glömde smokingen hemma

/

I torsdags så var det en väldigt lång dag! Det började med att jag jobbade på radion som vanligt och var uppe innan tuppen.

img_1952.jpg

Sedan så skyndade jag mig hem för att hämta Liam som hade fått ett otroligt spännande uppdrag från perfect world foundation som är en ideell organisation som värnar om miljö och utrotningshotade djur.

Liam är en ambassadör för the perfect world foundations next generation! Och hans uppdrag var att intervjua Sarah Hertiginnan av York som också är en ambassadör för organisationen! Han skulle även intervjua Silvia Earl som är en känd forskare som jobbat hela sitt liv med att försöka rädda havet. Hon är asgrym verkligen, hon levde bland annat två veckor under vatten i ett laboratorium i havet för att forska! Hon har även döpt en fisk efter Obama som hon dessutom jobbat med angående miljöfrågor och sedan har hon jobbat väldigt mycket med Leonardo Di Caprio som också brinner väldigt mycket för miljön.

img_1949.jpg
img_1948.jpg
img_1951.jpg

Dessutom hade the perfect world foundation en stor välgörenhetsgala på kvällen där Liam skulle öppna hela galan med ett 4 minuters långt tal om ekosystemet och utrotningshotade djur på engelska för alla dom 500 inbjudna gästerna!
Behöver jag säga att han var nervös?

Iallafall så åkte jag hem efter radion för att hämta Liam för att sedan köra bil ner till Göteborg, jag hade gärna åkt tåg eller flyg men då det verken går tåg eller flyg från Göteborg efter 20 så var jag tvungen att bila ner då jag måste hem samma kväll för att jag börjar sända radio kl 06 dagen efter.

Vi packade med oss allt och åkte, vi hann inte mer än parkera bilen utanför hotellet förrän vi genast blev upphämtade av personal som tog oss direkt till Sarahs hotellrum, Liam var i detta läge väldigt nervös och kände väl att han hade önskat att han fick någon minut att ta det lugnt efter resan för att förbereda sig lite mentalt, men eftersom det var ett tight schema så var det bara att gilla läget

Vi kom in i Sarahs hotellrum och jag måste säga att hon var grymt trevlig och verkligen jordnära och rolig! Liam blev också lite chockad över hur mycket humor hon hade och hur öppen hon var och lätt att prata med, så hans nervositet släppte väldigt snabbt!

img_1953.jpg
img_1955.jpg
img_1956.jpg
img_1954.jpg
img_1947.jpg

När intervjun väl var över skyndade vi oss ner igen till bilen för att hämta Liams smoking som han skulle ha när han öppnade hela välgörenhetsgala. På väg mot bilen ringer plötsligt Korosh och frågar varför Liams smoking hänger i köket! Fatta om jag fick panik!!! Smokingen var kvar i Stockholm….

Både jag och Liam greps av panik då det bara var 50 min kvar tills galan började, men beslöt oss för att lägga benen på ryggen och springa till NK som inte låg allt för långt bort! Vi kom till NK och jag tror att jag sprang samtidigt som jag ropade till en som jobbade på NK herravdelning att det brinner i knutarna och undrade flämtandes om han hade en smoking i storlek 34! Det hade han, herregud vilken känsla när han kom springande från lagret med smokingen i högsta hugg! Liam bytte om i omklädningsrummet ,vi betalade och sedan sprang vi fort som tusan tillbaka genom stan, jag i högklackat och han i smoking, kan säga att folk stirrade för det såg nog ganska kul ut! Vi hann iallafall i tid och Liam fick intervjua Silvia Earl på röda mattan och sedan var det dax för öppningen!

Liam tränade in i det sista på sitt tal och var livrädd att han skulle få en blackout innan han skulle gå på, men jag peppade honom så mycket jag kunde och sa:
-Liam du kan det här du behöver inte vara nervös! Han gick upp på scenen och under dom 4 minuterna som han stod på scenen så ägde han varje centimeter av den, med en sån självsäkerhet och känsla och med en så stor tyngd bakom varje ord!
Själv skulle jag aldrig kunna hålla ett tal på engelska i 4 minuter om ekosystemet och hur mycket vi skadar vår planet och alla utrotningshotade djur! När jag hörde dom sista orden av talet what will your answer be when my generation will ask you, why didn’t you do anything to stop it, så kände jag en sån stolthet och var så glad att han satte varje del av sitt tal! När han gick av scenen så kände han sig själv nöjd och glad över att ha fått fram sitt budskap som ungdom till alla vuxna!

img_1946.jpg
img_1943.jpg
img_1945.jpg
img_1944.jpg

Sen bar det av tillbaka till Stockholm och när vi kom hem var kl 03, vi var helt slut och vi hade bara några timmar innan vi båda skulle gå upp till jobb respektive skolan. Korosh var vaken och nyfiken på hur allt hade gått så vi satt och pratade en stund innan vi gick och la oss.
Detta har varit en resa som ingen av oss kommer att glömma, vi gjorde något tillsammans som vi kommer att minnas långt framöver! Kram L

9
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00