ANNONS

Influensa, läxor och dåligt betygssystem

/

Idag har mitt lilla troll varit hemma då han har fått influensa eller något liknande. Korosh var hemma på morgonen och tog hand om Kit medan jag var på jobbet. Det är fördelen med att man börjar jobba tidigt, man kommer hem tidigt med. Kit är på bättringsvägen, ingen feber idag så vi håller tummarna nu att det håller i sig så han får vara frisk nu.

Älskar Kits lockiga ostyriga hår och det har blivit så långt nu. Det slog mig då idag att när hans hår är sådär så ser han verkligen ut som en riktig lite gullig trollunge.

På tal om influensan så har jag själv gått och vaccinerat mig när jag fick reda på förra veckan att Kit hade fått det. Men tyvärr så får man bara 50% skydd och inte fullt skydd förrän om 14 dagar. Varför vaccinera sig då? Jo, jag kände faktiskt att jag inte har tid att ligga sjuk en vecka då jag är mitt uppe i en tv-inspelning samt att jag sänder radio varje morgon. Vi får väl se hur det går, om sprutan hjälper eller inte.

Liam är fullt fokuserad på sin MMA och tränar på. Tyvärr så hans träning blivit lite lidande denna veckan då han har sååå mycket läxor och prov just nu. Jag tycker faktiskt att det är alldeles för mycket läxor. Prov, självklart! Men måste de ha så mycket läxor? Jag vet inte hur era barn har det men det känns som att de har väldigt mycket läxor på Liams skola.

Liam börjar kl 8.30 och slutar 15.30. Då åker han oftast direkt hem, sätter sig och pluggar 2 timmar för att sedan åka iväg och träna. Totalt tar träningen nästan 3 timmar om man räknar med restiden också. Så ska det ätas middag och vips så är klockan redan 22.00 Och ibland måste han plugga lite till. Då ser de flesta dagarna ut. Sen beroende på om det är extra mycket läxor, prov eller om man varit sjuk så är det till att plugga ett par timmar till både på lördagen och söndagen. Och på helgen är det träning då med.

Att hinna med ett socialt liv med kompisar och sånt går knappast att få in. Sen på toppen av detta så har vi ett betygssystem som är superkonstigt tycker jag. Om du gör dåligt i från dig på ett enda prov så kan det dra ned ditt betyg drastiskt.

Många jag känner i Liams ålder upplever att de måste prestera och vara på topp hela tiden och att de aldrig får ha en dålig dag. Det är hemskt tycker jag och skapar bara ångest. Så många av dessa ungdomar jag pratat med som har så mycket ångest för detta och en rädsla för vad som ska hända i framtiden, att man inte kan få jobb utan bra betyg. Jag tycker verkligen att betygssystemet måste göras om då jag tror att den negativa stressen som ungdomarna har just nu är något vi kommer att få äta upp i framtiden.

Önskar att skolorna inte gav läxor där du ska ta in helt ny kunskap utan bara att det är repetitioner på det som du redan tagit del av i skolan. Alla ”läxor” borde ske och göras på skoltid sedan kan man som sagt repetera detta hemma. Då finns det tid för socialt umgänge, tid för träning och annat som man vill hinna med på fritiden som är jätteviktigt för att våra ungdomar ska orka med skolan och prestera bra i den. Vem av oss vuxna vill fortsätta att jobba när vi kommer hem varje dag och även på helger? Är det fler av er som känner igen er i detta med era tjejer och killar i högstadie och gymnasieåldern?

Kram

/L

25
98

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00