Drömmar om poolhäng!

Visst är det härligt med riktig vinter! Även om jag inte är en vintermänniska utan föredrar alla gånger sol och värme så kan jag faktiskt uppskatta att det i alla fall här i Stockholm är lite snö och att den för en gångs skull ligger kvar på backen. Det är ett stort plus att det inte är så mycket, alldeles lagom för att lysa upp vintermörkret. Men även om det är väldigt fint med snö så kan jag ändå inte hjälpa att längta till våren, sommaren, sol och värme. Längtar ännu mer nu när dagarna blir ljusare och ljusare. Har därför suttit och surfat runt lite efter inspirerande pool och trädgårdsbilder.

Det är väl någon form av självplågeri att göra det, för då längtar man ännu mer. Men nu när det mesta av renoveringen inne i huset är klar så skulle vi behöva lägga lite energi på vår trädgård. Det är mycket som behöver röjas och fixas. Och det här med växter är inte min starka sida måste jag erkänna. Jag har inte så gröna fingrar om man säger så, det måste vara lättskött, men för den sakens skull så betyder det inte att jag inte vill ha en fin trädgård. En lättskött och vacker trädgård passar mig bra, inte så lätt kombination. Men ett knep är att göra stora soldäck och väl utvalda växter som tål att glömmas bort ibland. Vi skulle nog behöva fixa om vårt trädäck runt poolen så därför har mycket av bilderna jag fastnat för handlat om smarta snygga lösningar för lite mindre pooler. Se bara här så snyggt.

Sen så har jag hittat fantastiskt inspirerande och mysiga bilder på trädgårdsbelysningar. Se så inbjudande det ser ut med att hänga upp mindre lampor eller lyktor i träden på tomten.

Det enda tråkiga är att det oftast är så kallt på kvällarna om sommaren. Förra sommaren var extremt kall tyckte jag, tror bara vi satt ute en eller två kvällar och då satt man mer eller mindre och hackade tänder. Men det är få saker som är så mysigt som att sitta ute i trädgården, med något gott att dricka, trevlig sällskap och en ljummen sommarkväll. Åh, vad jag längtar och hoppas att vi kan få några sådana kvällar denna sommaren.

Vad längtar du mest efter just nu?

Kram

/L

  1. Barbro skriver:

    Hej Laila! Ja vad mysigt man kan göra på sin uteplats med lampor och diverse annat. Visst längtar man till våren då man kan sitta ute med en kaffe och njuta och lapa sol förhoppningsvis. Tack för bra morronzoo och ser fram emot din och sonens serie i Mars. Trevlig Helg.

  2. Samma som du, värme, svajande palmer, blågrönt vatten, varm skön sand mellan tårna. Ja ibland känns de som man bor på fel plats.Tur att man kan bege sig till varmare breddgrader mellan varven. Många läckra bilder på hur man kan inreda sin uteplats. Ser fram mot eran serie. Ha de gott. Marianne

    1. Åh, nu blev det riktigt jobbigt när du skriver sådär! Palmar och blågrönt vatten! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..