ANNONS

Zimbabwe here we come!

/

Allt packat och klart, vi är incheckade och har satt oss tillrätta i våra säten på planet, nu kör vi! Zimbabwe here we come!

Vi är alla så otroligt förväntansfulla över den här resan och det kommer helt säkert vara en resa full av nya intryck, fantastiska möten och nya upplevelser.

En upplevelse som jag helst vill vara utan på denna resan är att bli magsjuk. Jag har en väldigt dålig erfarenhet av detta med mig som ett evigt minne när jag reser till länder där risken är lite större att drabbas av magsjuka. Det var efter en resa till Bangladesh som jag blev väldigt magsjuk, det var nog den jobbigaste flygresa jag upplevt, väl hemma så visade det sig att jag hade åkt på någon riktig ruskig variant vilket gjorde att jag mer eller mindre var fortsatt magsjuk i flera veckor efteråt.

Ett sätt att minska risken för att råka ut för magsjuka (i alla fall en del av den som man kan råka ut för är man reser) är att dricka ett vaccin som heter Dukoral. Mot vissa magsjukor hjälper den helt, andra lindrar den symtomen och andra hjälper den inte alls har jag fått lära mig med viss reservation att jag nu kan ha lite fel. Hur som helst så har vi tagit en del vaccinationer inför vår resa till Zimbabwe och bland annat rekommenderades vi att även ta Dukoral. Vi köper denna och tar med oss hem, men vi var lite slarviga och läste inte på riktigt och missade att man skulle ta en dos ett par veckor innan man reser. Detta kom vi på för ett par dagar sedan och då var det redan försent. Så ingen idé att ta det vaccinet. Men för att jag då inte ska bli sjuk i magsjuka har jag nu köpt en massa konserver och vätskeersättning som jag nu packat med mig så att vi har mat att äta. Jag vet, det låter helt stört, men jag vill verkligen inte bli så magsjuk som jag blev förra gången, ni får håna mig eller skratta åt mig bäst ni vill. Jag vill inte ta några risker.

Och så här såg det alltså ut när jag packade ned maten, inte så mycket kläder på denna resan med andra ord, mest mat. He he!

Vi får se hur mycket möjlighet jag kommer ha att blogga och lägga upp på Instagram när vi väl är framme, ska försöka hålla er uppdaterade så snart jag kan. Är ni nyfikna kan ni ju också slå på radion imorgon för då ska Roger de andra i Rix FM Morronzoogänget försöka ringa upp mig och stämma av hur flygresan varit.

Kram

/L

5
29

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00