Renovering, nytt avsnitt och upphittad pappa

I veckan har renoveringen av vårt lilla badrum i källaren verkligen tagit fart. Vi kallar det Liams badrum då det mest är han som använder det. Det behövdes verkligen göras om och det ska bli så skönt att det snart är klart. Här är lite bilder från renoveringen och ni kan ana lite hur det kanske kommer se ut. Mer bilder kommer sen när det är helt klart, det kan jag lova.

Idag kom ett nytt avsnitt på Viafree av Lailaland, avsnitt 5. Jag vet att det är flera av er som läser bloggen som redan har sett det, men om du inte har sett det så kan jag avslöja att ni får träffa fantastiska Zara Larsson och hennes familj som jag känt väldigt länge. Ni får också träffa min pappa som jag under många år under min uppväxt inte hade någon kontakt med alls och att jag en gång för alla vågar fråga pappa om varför han valde att inte vara med mig när jag var liten.

Att ha en pappa som valt bort dig som barn, inte haft någon kontakt med på nästan 10 år under din uppväxt präglar dig som människa väldigt mycket naturligtvis. Det fanns stunder då jag fantiserade om vem min pappa var och målade upp honom som en slags hjälte. Och så var det såklart inte. Det är klart att jag många gånger önskade att min pappa hade varit på ett annat sätt. Men idag har vi en slags relation som är bra, men inte riktigt en far och dotter relation precis. Vi har hittat något annat som känns bra. Jag skulle kunna välja att vara arg, bitter och ledsen för detta. Men att han missade de flesta av mina år som barn är ju egentligen hans förlust och inte min. Det var väldigt skönt när jag landade i den insikten. Jag har i livet också lärt mig att släppa och gå vidare och har valt att se det positiva i det, att vi faktiskt har kontakt idag.

Här är en bild från när jag är och hälsar på min pappa i Israel för första gången. Jag är nog ca 12 år gammal och vi åker och badar i Döda havet.

Du ser ett nytt avsnitt av Lailaland på tv3 varje måndag kl 20.00 med repriser på torsdag, fredag, lördag och söndag på olika tider. Idag var det avsnitt 2 då familjen träffas och lagar kroppkakor. Alla avsnitt samt extramaterial hittar ni på Viafree och det är gratis att titta där. Ni hittar det genom att klicka här.

Tack alla för att ni tittat och alla som läser bloggen och följer mig på Instagram. Ni överöser med fantastiskt fina kommentarer och kärlek! Stor kram till er alla!

/L

 

 

 

 

 1. Monica skriver:

  Stakars Liam !!!
  Han har verkligen INTE mycket att seja till om (inget ALLS i mina ögon)
  Du gick in i en inredningsbutik som DU tyckte om
  Du STYRDE in Liam på DITT tycke å smak så han BLEV tvungen å seja Ja mamma ok den tar vi….
  Vilken tonårs kille Laila vill ha en sänggavel i Grå plysch en stoppad liten Fåtölj quiltade överkast å bling bling
  Såg på din stakars son hur han led….
  Varför fick han inte välja möbelaffär själv (IKEA MIO EM) som har möbler Som tonårsungar vill ha Jag hade garanterat dej att han hade varit Mer Inspirerad å lättare å samarbeta med
  Jag har ALDRIG lagt mej i mina barns klädsmak (färgmatchningar mm mm det är INTE min sak som mamma att göra DETTA
  Min uppgift som mamma är att VÄGLEDA stötta dom ut i den stora vida (”Farliga världen” utanför hemmets fyra väggar) Å det gör jag INTE genom att ta i från dom deras självkänsla / självförtroende
  Man MÅSTE som förälder lära sej svälja å hålla klaffen
  Dom är STÖRRE å mognare än vi anar i många hänseenden
  Hur många ungar i Liams ålder har i från det dom har varit riktigt små åkt SJÄLVA till USA tänk var var Liam har växt som person /individ tack vare Det
  MMA som han håller på med är en fruktansvärd bra å vettig idrott Ungdomarna bygger upp sej själva till starka självständiga individer lära sej att ta egna beslut å eget ansvar

 2. Emma skriver:

  Men snälla Laila
  Är inte Liam så pass stor att han kan få bestämma själv om han vill ha det renoverar Jag har själv haft en tonåring
  Vi kanske inte alltid hade samma syn på saker å ting men o vissa frågor gick jag in å styrde upp p bestämde lite (mycket) men ALDRIG att jag skulle komma mej för att klampa in i hennes rum/revir å tala om hur det skulle se ut där inne där gick faktiskt GRÄNSEN
  Hur dom har det där inne är INTE våra bekymmer det är bara svälja blunda å stänga dörren
  Du har ju sååå många ‘egna” rum som du kan bestämt över
  SÅ låt Liams rum vara
  Vi vuxna ska INTE gå in å styra upp å tycka åt våra tonåringar det drar ned deras självkänsla å självbild Att ha ett eget sovrum är som att ha ett eget ”hem” Det är väl ingen som sejer hur du ska ha det i dom olika rummen eller vilka tavlor som fins
  Min dotter hade spy gröna väggar med breda svarta ränder jag tyckte dom var skit fula men det var hennes val smaken är delad å kommer ALLTID att vara det
  Tänk till dej själv om Liam kom å styrde upp / la sej i vad du skulle ha på dej eller

 3. Helen skriver:

  Att anta att pappan är med unga eller minderåriga thaiflickor är väl ändå att gå över gränsen????? Vet man inte kan man väl bara knipa ihop ………..

 4. Helen skriver:

  Alla kan gjöra fel så är livet anser jag att kunna se det å faktiskt förstå att fan jag har gjort fel är stort tycker jag då har man kommit långt pappan säger ju verkligen jag var egoist, jag tänkte bara på mig själv, jag var playboy , jag gjorde fel och jag har saknat dig varför skulle man inte förlåta det? Å försöka ha så bra relation som det går, om man vill det såklart. Det behöver ju ingen annan överhuvudtaget bry sig i, för det är ju bara Lailas buisness kramar från Boden

 5. Annika skriver:

  Har sett detta avsnitt flera gånger, väldigt gripande och bra. Gör dig så intressant. Hoppas din pappa bygger en närmare relation. Så gripen av Liam också, vilken stjärna och såå sympatisk. Lailaland är så välproducerat, älskar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..