Paintboll och busiga valpar!

Det här med valp är ju så himla mysigt men lika gullig som Ramos är, lika jobbigt är det när han förstör saker. Det är både bus och kli i tänderna som gör det såklart. Vissa valpar är mer busiga än andra och jag tror nog att jag fått en som toppar listan av busiga valpar.

Inte nog med att han drar fram toalettpapper och annat och tuggar på, han har tuggat sönder en mycket dyr sko, elkablar (som tur var inte satt i väggen), en lampa, soffan, en bit av trappan och ja till och med en liten bit av väggen inne i huset. Hur är det möjligt!? Allt på samma dag! Uppskattningsvis har han hittills förstört saker till ett värde av minst 15 000 kr. Suck! Man får hoppas att lite av det åtminstone kan täckas av försäkringen.

Tydliga spår efter ligisten här hemma…. Men så gott han somnade sedan, trött efter all vandalisering. Stackars Brorsan fattar ingenting och tittar på mig undrande med en blick som säger: Vad fan är det du har släpat hem?

I helgen var vi även iväg med ett kompisgäng på spelapaintball.com. Så himla roligt, älskar det!

Kit var med men då han är för liten för att delta fick han under tiden brottas i sumodräkter med en kompis.

Har väl aldrig sett en så söt sumobrottare förut.

Vilket lag vann paintballen? Mitt lag såklart! He he!

Hoppas att ni också haft en fin helg!

Kram

/L

 1. Hej Laila!

  Jag hittade en jättebra sida om hur man kan tänka och göra när man skaffar valp massor med bra tips bla så står det :
  ”En valp kan livas upp för mycket i flera situationer, som följd får detta är att valpen får för stora förväntningar. Ex när man kommer hem och valpen varit ensam, Du hälsar och leker med valpen som den tycker är så roligt. När hunden tycker något är kul är inlärningen stor så efter ett tag förväntar sig hunden att det ska vara så varje gång du kommer hem. Det gör att valpen får svårt att koppla av för den bara väntar på dig och börjar bita på saker osv. Det hade kunnat undvikas om du istället sagt hej och på sin höjd klappat lite försiktigt och sagt nu är det bra och bara nonchalerat valpen. ”
  Här hittade jag den :
  http://stjarnliden.se/n%C3%A4r%20valpen%20kommer%20hem.html
  Lycka till med den nya lilla familjemedlemen!

 2. Emma skriver:

  Valpen verkar understimulerad
  Han skulle behöva MER stimulans aktiveras
  Sen lite EGNA leksaker som han vet är hans
  Jag fattar inte hur man över huvudtaget skaffar en valp när ni jobbar så mycket är borta flera timmar STAKARS valp
  Sejjer jag bara

 3. M skriver:

  Låter som du har dålig koll på var din valp är och vad den gör, varför? Skulle du släppa ett litet barn vind för våg hur som helst också? Man får som man förtjänar…

 4. Mitt tips är att byta foder. Haft valpar som betett sig likadant, framförallt bitit sönder inredning, trappan osv. Varit någon brist som ändrat sig efter nytt foder. Sen handlar det ju också om mycket stimulans o sällskap förstås. Lycka till.

  1. Emma skriver:

   Det var det LÖJLIGASTE jag hört att det beror på fodret
   Det beror på UNDERSTIMULERING
   Jag har hållt på med hund i ÖVER 30 år haft kurser hjälp folk med JUST sådana problem som Laila har å dom kan man bli av med med rätt stimulans aktivering
   INTE med fodervyte

  1. Hej Ann-Charlotte! Vilket bra tips du gav angående maten/fodret! Har inte tänkt på det tidigare men det är ju självklart att näringsupptag och näringsämnen har väldigt stor betydelse i valpens kropp. Valpen växer ju fantastiskt fort under det första året och aminosyror från protein är superviktigt under valptiden. Det finns många foder som är väldigt dåliga eftersom det är billigt att producera foder av stärkelserika kolhydrater så innehållet i många foder är mycket sådant och bara lite proteiner.
   Så ja jag håller med fullständigt – det är väldigt viktigt med fodret!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..