Kolmården – säsongsinvigning 2018 del 1

Idag har jag och Kit, min syster Linda och hennes Anton varit på Kolmårdens säsongsinvigning. Det var så länge sedan jag och syrran fick göra något tillsammans och passade därför på att boka en natt på Vildmarkshotellet där vi sov natten till idag. Barnvänligt, mat som passar hela familjen, stora allmänna sällskapsytor för barnen att springa runt och busa på med andra barn under tiden vi vuxna för en gångs skull kan sitta kvar och prata lite. De har även en rolig spa-anläggning där kidsen hängde kvar tills de stängde på kvällen.

Det blev en helt fantastisk dag för både oss vuxna och barnen. Bland annat fick vi en guidad tur bland hovdjuren på savannen.  Vå tur var inne i stallarna då det just då var lite kallt och djuren ville hellre vara inne. Fick på nära håll se hur fint de tar hand om alla djuren och fick då kika på de ståtliga girafferna och deras senaste tillskott. En supergullig lite giraffkalv (tror det heter kalv).

Kit hade precis fått något i ögat den stackaren som irriterade, därav Karl-Alfred looken.

 

Tändsticksantiloperna fick dessa djur heta enligt grabbarna. Ja, man kan ju förstå varför de kom på det namnet.

Min fina vän Lili och hennes charmtroll Lea.

Vid entrén fick vi träffa Bamse som såklart ville ha en kram.

Vissa var mer blyga än andra. Syrran får alltid mer eller mindre tvinga sin son att gå fram och hälsa eller krama Bamse eller liknande figurer. Låter hemskt, men hon vet att Anton alltid blir lika ledsen när de väl kommit hem för att han inte gått fram och kramat. Därför tycker jag att denna bilden är så söt. För några timmar senare sa Anton till Linda: Tack mamma för att vi kramade Bamse, jag ville det egentligen men vågade inte!

Vi har åkt karuseller, men roligast var väl Delfinexpressen. Tyvärr så vågade jag mig inte på den nya berg- och dalbanan. Den såg helt brutal ut, fick dödsångest bara jag tittade på den. Det räckte att se de andra åka, det var tillräckligt med spänning för mig. Där kände jag mig faktiskt som Roger på jobbet. He he!

Syrran verkar väldigt nöjd med Bamselandet.

Glada och busiga barn!

Dags att äta glass, och vi testade GB´s nya Marabou strut. Som Daimstrut fast med mjölkchokladbitar i, mycket gott.

Nu gör vi oss redo att gå vidare till en specialguidad tur.

Mer om denna tur kommer i nästa inlägg. Var beredd på sötchock!

Vill passa på att tacka Kolmården för att ni bjöd in oss denna dag, det var fantastiskt och att lära sig mer om alla projekt ni är involverade i för att ta hand om djuren och rädda utrotningshotade arter.

Och tack Assefa Communication som ordnade med hela invigningen. Alltid lika proffsiga!

Kram

/L

 

 

 

 

 

  1. Hej Laila jag hittar inget annat ställe att skriva till dig, jag har sett alla avsnitt av Lailaland och det som imponerar mig mest är att din son Liam är så otroligt fin kille var stolt över honom kram från Anita

    1. Håller verkligen med Anita, Liam verkar genuint jättefin och sympatisk med globala värderingar. Han är öppen och sig själv, älskar Lailaland

  2. Hej Laila trevligt inlägg och oj vad stor Kit blivit.Sedan vill jag oxå Tack enormt mycket för Lailaland så skön serie och ditt härliga skratt,hoppas det kommer fler säsonger.Jag lyssnar varje dag på rix morgonzoo du&Roger passar så bra ihop och ditt härliga skratt gör mig glad varje dag,Ha de bäst

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..