ANNONS

Nu har jag äntligen gjort det!

/

Nu har jag äntligen gjort det! Vad då undrar du säkert då. Jo, det är ju så att jag har ju tidigare skrivit om Direktos låneförmedlingstjänst, där du lätt kan gå in och jämföra olika bankers räntor, kostnadsfritt och där man endast gör en kreditupplysning fast man jämför med många olika banker.

Med andra ord, något man normalt annars inte skulle ha vare sig tid med eller praktiskt kunna göra själv. För om du skulle gått till varje bank själv så skulle varje bank behöva göra en ny kreditupplysning på dig. Och ju fler kreditupplysningar som är gjorda inom en viss tid, desto mer finns risken att din kreditvärdighet kan påverkas.

Så jag gick in på direkto.se och fyllde enkelt i formuläret med de uppgifter som krävdes. Jag testade då att göra en jämförelse mellan bankernas räntor om jag skulle ta ett lån.

Img 0644

Låna pengar ska man alltid göra med försiktighet, men ibland måste man låna. Man har kanske fått en skada på sitt hus där försäkringen inte täcker hela reparationskostnaden eller tex att pannan har gått sönder och måste bytas ut. Det kan ju också vara så att man har olika mindre krediter som har väldigt höga räntekostnader och det blir därmed mer ekonomiskt att slå ihop dem till ett och samma lån då räntekostnaden kan bli lägre. Då kan man ju lägga de pengar man sparar in på att betala av sina krediter snabbare. Bli mer ekonomisk helt enkelt. Ja det finns många anledningar.

När jag testade Direktos låneförmedlingstjänst ville jag testa hur resultatet skulle bli om jag skulle behöva ta ett lån på 200 000 kr med en avbetalningsplan på 5 år. Efter ett tag fick jag upp många olika banker med presentation över vad respektive bank erbjöd för effektiv ränta och jag blev minst sagt förvånad över hur stor skillnad det kunde vara.

 5b90699c791d1 5b90699c7923bbudsidan laila med hogsta lagsta 1.jpg

Den bank som i detta fallet erbjöd mig lägst ränta hade en effektiv ränta på 3,24%. Men den bank som hade högst ränta, hade en effektiv ränta på hela 8,57%. Väldigt stor skillnad med andra ord. Det skulle innebära en skillnad på totalt 30 000kr i räntekostnad! Det är mycket pengar, och pengar man verkligen kan göra roligare saker för.

Här ovan ser ni en bild på hur spridningen i ränta mellan de olika bankerna såg ut för mig.

Så det var ju väldigt tydligt hur viktigt det är att jämföra bankerna väl innan man lånar pengar. Och genom att vända sig till en låneförmedlare kan man maximera sina chanser till en bra ränta samtidigt som man minskar påverkan på kreditvärdigheten. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri. Läs mer på Direktos hemsida direkto.se

Nu ser jag fram emot en ny härlig vecka med massa spännande saker att se fram emot.

Hoppas att du får en fin dag!

Kram

/L

0
10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00