ANNONS

Snurrig tonåring

/

Hej på er!

Vet inte hur många det är av er som har eller har haft tonårsbarn där hemma. Skulle vara intressant att veta hur många av er som också har tonåringar som lider av akut glömska, förvirring, akut sömnbehov, vrålhunger osv. Man kan ju ibland undra hur de ens kan gå. Från att vara helt vanlig så kan dessa ”tonårssyndrom” komma som en blixt från klar himmel och ”drabba” tonåringen här hemma.

Img 0679

Nu får ni inte missförstå mig, jag älskar min son oändligt och tycker att han är helt fantastisk. Men det är väl snarare så att jag blir så fascinerad över hur det kan bli så.

Igår tog det hela priset i graden av förvirring och trötthet. Jag kom ned till Liams rum för att höra lite hur han mådde och se om han gjorde läxorna. Då ser jag att han ligger i sängen och kollar på telefonen. Jag blir då genast irriterad och säger till honom att han inte får hålla på med telefonen nu då han ska göra sina läxor. Men det visade sig att det var precis det han gjorde. Han kunde nämligen inte hitta sin biologibok så hans kompis hade fotat av sidorna i sin bok och skickat dem till honom. Och nu satt han då och läste på sin biologiläxa genom att läsa på en bild på telefonen.

Img 0686

Det var väl ändå ambitiöst och uppfinningsrikt tänkte jag, men samtidigt så kunde jag inte låta bli att fråga om han verkligen hade letat överallt. Jo, det hade han. Frågade då om han verkligen hade kollat i lådan i sitt skrivbord, då jag vet att jag lade ned en massa skolböcker där när vi gjorde iordning hans rum. Ja, det hade han. Men vis av erfarenhet så gick jag ändå fram till lådan för att kolla, bara för säkerhets skull liksom. Ni vet, sånt som vi mammor gör när vi inte riktigt litar på våra barns sak-letar-skills. Efter att ha lyft på den översta boken vad hittar jag inte då om inte biologiboken. Vänder mig om och viftar med boken i luften och ska precis säga att jag hittade den, att det hjälper kanske om man lyfter på sakerna (klassiker). Men i mitt blickfång ser jag då något som fångar min uppmärksamhet och jag kommer av mig lite. För på sängen, bredvid Liam, där han om ni minns ligger och läser sin biologiläxa på telefonen så ligger biologiboken.

Img 0687

Inte nog med att han verkar ha slarvat bort en biologibok mer än en gång så han har två exemplar här hemma. Han har lyckats att missa att det låg en i skrivbordslådan och sedan, vilket som tar priset, är att han lyckats missa att boken även låg på sängen. Snacka om snurrig unge! Och min reaktion blev såklart ett gapskratt.

Men det värsta i det hela, ja, det är att jag faktiskt känner igen mig själv. Och viss snurrighet har jag fortfarande kvar. Som tex att jag sprungit runt i hela huset och letat efter min telefon bara för att upptäcka när det ringer i telefonen att jag har den i handen. 🙂

Så jag ska inte vara så hård mot honom. Men nu är i alla fall hela TVÅ biologiböcker upphittade. Kan ju vara bra att lämna tillbaka en till skolan då. Få se bara när han ska komma ihåg det. Ha ha!

Världens bästa och finaste Liam är det i alla fall. Snurrig som han är!

Kram

/L

6
48

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00