ANNONS

Kvällsdopp och stålmorfar

/

Det är så härligt just nu att det fortfarande är lite värme i luften, men att luften ändå börjar bli lite friskare, småkyligare. Efter denna varma sommaren är det så skönt och jag njuter av sensommaren och den tidiga hösten.

Det var ju verkligen en riktig badsommar denna sommaren, vi har ju en liten pool här hemma och den har använts flitigt. Men bubbelpoolen har vi nästan inte använt en enda gång. Det har varit alldeles för varmt att bada i den, inte alls skönt som man annars brukar tycka då sommarkvällarna annars kan vara rätt kyliga. Men NU, nu har vi börjat bada i den igen. Och Kit njuter!

Img 0682

Förra veckan när Kit var här så ville han bada varje kväll innan det var dags att gå och lägga sig. Det blir ju extra mysigt också då vi har lite olika typer av belysning i bubbelpoolen så man kan byta färger och sånt.

Img 0681

Nu är det Kit-vecka igen, som jag längtat efter min fina kille. Han har blivit så hjälpsam på sista tiden och det är så fint att se att vissa saker kommer nu utan att jag ens behöver fråga. Som tex sist när vi skulle äta middag och jag hade dukat. Då kommer han fram och utan att fråga om jag vill ha hjälp eller att jag behövde be honom om det så börjar han fylla upp vatten i allas glas. Alla ska ha och det var väldigt viktigt för honom att få göra allt själv.

Img 0685

Jag försökte nämligen säga att han kan ju hälla upp i glasen så kan jag sedan bära dem bort till bordet. Det jag då egentligen menade utan att jag sa det var att om jag gjorde så, så skulle det inte bli massa vatten på golvet. Men nej, det fick jag inte. Jag skulle fortsätta med mitt och han ville göra det i fred. Det är ju så lätt då att säga till sitt barn att det får inte göra det då, om man nu är rädd för att det ska bli blött. Men samtidigt så lär de sig inte då, man måste få spilla lite för att bli bra på att inte spilla, och lite vatten är ju absolut inte så farligt.

Så jag lät Kit göra som han ville. Det resulterade i att han klättrade upp på diskbänken och satt där när han hällde upp vattnet. Sedan bar han över alla glasen till bordet och dukade upp. Och inte en droppe spillde han. Otroligt! Så nöjd han var dessutom och tyckte väl lite som att vad var det jag sa.

Img 0684

Jag har kört samma taktik med Liam, att man måste få spilla lite för att sedan lära sig att inte spilla. Men vet ni vad, han kan fortfarande inte hälla upp ett glas vatten utan att det är vatten över halva köket. Hade det varit Liam som fyllt upp glasen och dukat upp hade det varit vatten överallt. Så min metod är väl inte helt säker så att säga. 🙂

Img 0683

Men det kan ju också vara så att det är tonårshjärnan som gör att han inte klarar av att förflytta ett vattenglas ett par meter utan att spilla. Tiden får väl utvisa det hela.

Till en annan sak, ni som sett Lailaland och som följer mig här på bloggen vet ju att jag tagit upp kontakten igen med min pappa. Vi talade ut om hur ledsen och besviken jag varit i alla år över att han övergav mig och vi har sedan dess börjat att få en lite bättre relation. Han hör faktiskt av sig till mig en gång i veckan, det är helt otroligt. Tänk att saker kan ändra sig, efter så många år. Det finns hopp om man själv är öppen för det.

Hursomhelst så skickar han lite bilder då och då till mig, och nu senast, häromdagen skickade han en bild till mig på sin nya motorcykel som han verkade väldigt stolt över.

Img 0680

Det är så gulligt och så knäppt på samma gång. Här är min pappa som är över 70 år gammal, tävlar i tyngdlyftning fortfarande, klär sig i linne varje dag och dessutom kör runt på motorcykel (fast i mina ögon ser det ut som en moped, men det säger jag inte högt). Det är ju inte riktigt urbilden av hur en 70-årig pappa ska se ut. Han är rolig på det sättet faktiskt. Går sin egen väg. Så äpplet faller väl kanske inte allt för långt från päronträdet på sätt och vis.

Ha en fin söndag!

Kram

/L

1
44

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00