ANNONS

Förhandla räntan

/

 Som ni vet har jag ett samarbete med Direkto och några verkar tro att de är en bank men så är det inte. Direkto är en sida där man jämför bankers räntor, de lånar alltså inte själva ut pengar. 

Att låna ska man alltid göra med försiktighet och jag vill verkligen vara tydlig med att jag absolut inte vill uppmuntra någon med detta inlägg till att långa pengar. Men det finns väldigt många som redan har ett privatlån eller funderar på att ta ett och statistiskt sett skulle det då motsvara ca 60 000 av mina dryga 340 000 följare på Instagram. 

Låna kan man ibland behöva göra för att man vill investera pengar till att bygga solceller på taket, köpa elbil eller renovera om huset. Då räcker kanske inte sparpengarna till. Eller så kanske man vill bygga ett attefallhus som man kan hyra ut och tjäna pengar på.

De allra flesta som tar privatlån, blanco lån, lån utan säkerhet (kärt barn har många namn) vänder sig i första hand till sin privata bank vilket då ofta är någon av storbankerna. Om man då blir beviljad ett lån där så struntar man oftast sedan i att jämföra räntor och villkor från andra banker. Och det är ju lite tokigt. Då kanske man får betala onödigt mycket för ett lån hos en bank jämfört med en annan. 

Den som är lite om sig och kring sig vill ju då säkert jämföra olika bankers räntor men det som många då inte vet är att för varje bank man kontaktar så görs det en kreditupplysning och för varje kreditupplysning som görs så försämras ens kreditvärdighet. På så sätt får man sämre och sämre villkor för varje bank man kollar med.

 

Vad ska man göra istället, jo använda sig av en låneförmedlare. Och en sådan låneförmedlare är Direkto. Direkto är en låneförmedlare som enbart finns för att hjälpa DIG att jämföra olika bankers räntor. De lånar själva inte ut pengar och finns där för att hjälpa dig i djungeln av banker. När du jämför olika bankers räntor via Direkto så är det många banker som du får olika förslag från men det görs endast EN kreditupplysning. På så sätt så får du lika villkor i din jämförelse mellan alla bankerna och kan lätt bestämma dig vilken bank som har bäst villkor för dig. 

Jag har själv testat att göra en lånejämförelse och det var väldigt stor skillnad i månadskostnader på samma lånebelopp, jag blev faktiskt förvånad att det kunde vara så stor skillnad. 

Så är det så att du måste låna pengar eller behöver förhandla om gamla lån släng då inte bort tusentals kronor på att bara kolla med din egen storbank. Lägg då 5 minuter av din tid att göra en lånejämförelse genom att använda dig av Direktos tjänst. Det enda det kostar dig, att på allvar kunna utmana din storbank, är 5 minuter av din tid och endast EN kreditupplysning.

Läs mer på direkto.se

Kram

/L

0
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00