ANNONS

Skön helg och trött söndag

/

Hoppas att du haft en skön helg. Själv har jag haft en helg bestående av en salig blandning av lite jobb, lite familjemys, kompishäng och såklart projektet vrida tillbaka klockan. Skönt när klockan ställer om sig automatiskt i telefonen MEN jag litar inte alltid på det så måste alltid gå in på nätet och dubbelkolla att verkligen har gjort det.

När vi övergår till vintertid är det rätt skönt när man inser att man kan ligga och dra sig en timme till på morgonen. Men det finns en negativ sak och det är att trots att vi ett litet tag framöver får det lite ljusare på morgonen så blir det helt plötsligt väldigt mörkt på eftermiddagarna. Det blir alltid så tydlig att man går in i mörka tider när klockan ställs om till vintertid.

Så tröstat mig istället med att kika på lite bilder från vår resa till Dubai. Det har gått en vecka nu sedan vi kom hem och jag tänkte att jag skulle visa lite mer bilder därifrån. Jag var ju där och filmade med Lailaland så senare i höst kommer ni få se mer från resan i programmet. Säsong 2 har premiär på tisdag den 13/11 på tv3, Viafree och Viaplay.

IMG_1641

Det var fantastiskt i Dubai. Har vari här ett par gånger tidigare och det som slår mig varje gång är hur mycket det finns att göra här. En perfekt kombination av sol, bad, shopping och en massa andra saker att göra.

Om du någon gång åker hit så får du inte missa att ta dig en shoppingtur i Dubai Mall som har precis allt och lite till. Köpcenter som köpcenter kan man ju tycka, men nej, här finns alla möjliga superdyra varumärken blandat med HM butiker och andra butiker i samma prisklass. Dessutom så vitt jag vet den enda Victoria Secretbutiken utanför USA med hela sortimentet dvs BH och kläder. Bara det värt ett besök 🙂

IMG_1689

Förutom butiker finns här en massa olika aktivitetscenter och vi besökte en VR-park som var sjukt bra. Fanns massor att göra där både för stora och små barn. Testade ett ”spel” som heter Walking Dead. Ett zombiespel där du som spelare får gå in och sätta dig i en rullstol. På med VR glasögonen, ett spelvapen i handen och sedan började det.

IMG_1688

Det kändes väldigt verkligt och det hela gick ut på att du som spelare sitter i en rullstol i spelet och en karaktär i spelet kör runt dig i en rullstol. Zombies och sånt dyker upp påvägen såklart och det hela känns väldigt verkligt. Man fick en riktig adrenalinkick. Så kul!

Skärmavbild 2018-10-25 kl. 08.10.31

Fanns såklart mycket mer att spela, och gillar du spel och sånt så är detta värt ett besök om du kommer hit.

IMG_1478

I Dubai finns ju också världens högsta byggnad, Burj Khalifa, vi besökte aldrig den, vi tyckte det räckte att se denna häftiga byggnad från de andra ställen vi var på i staden. Väldigt vackert att se på, även på håll, särskilt på kvällen.

IMG_1534

I Dubai är det ju väldigt varmt, särskilt den tiden som vi åkte och då är man kanske inte så shoppinsugen mitt på dagen, därför är väldigt mycket öppet väldigt sent. Det finns också ett ställe, ett slaggs shoppincenter som ligger utomhus inte så långt från Burj Kahlifa och Dubai Mall som heter City Walk. Här är det också en del butiker, bio och sånt men det som var bäst här var alla restauranger och mysiga caféer. Ett cafe var dekorerat med massor av rosa rosor på väggar och tak och sålde helt underbara bakverk. Kändes nästan som man var i Alice i Underlandet eller liknande. En prinsessdröm. Här var det väldigt härlig stämning på kvällen och bästa maten hittade vi faktiskt lite oväntat i en foodtruck, supergoda hamburgare och trevlig personal.

IMG_1694

IMG_1532

Det finns ju mycket marknader i Dubai och en kväll åkte vi förbi Textile Souk, en slags textilmarknad där de säljer typiska turistsaker som kryddor, prydnadssaker och framför allt olika textilier. Stor kontrast i jämförelse med de stora köpcentern i staden.

IMG_1628

Vi bodde på Atlantis hotell och hade det fantastiskt. Bilden ovan är med utsikt från vårt hotellrum på kvällen. Hotellet har verkligen allt, inte bara pooler och sandstrand, utan det finns även en stor vattenpark i anslutning till parken som man lätt kan gå till om man bor på hotellet eller enkelt ta sig dit om man bor på annat hotell. Där hade vi väldigt kul! Gå gärna in på mitt Instagram och kolla när jag åker ett av åken.

IMG_1582

IMG_1637

Mycket god mat, och framför allt väldigt mycket fiskar att titta på med sina gigantiska akvarier.

Det är svårt att förstå hur stort detta akvariet är, men det är sjukt stort. Ni som varit på fjärilsmuseét i Stockholm och kollat på rockorna och hajarna där så är det ingenting.

IMG_1610

Vid ett tillfälle när Kit stod framför akvariet så simmade det fram en jättefisk bakom honom. Har ingen aning om vad det är för fisk men stor var den, kolla bara in munnen på denna. Säkert jättesnäll men den skulle man ju få lite smått panik av om man skulle stöta på den vid en simtur. Tur man inte alltid ser vad man simmar tillsammans med när man simmar i sjöar och hav.

Skärmavbild 2018-10-28 kl. 22.10.13

Nu ska jag inte tjata på er mer om Dubai. Men om ni är sugna på att åka dit själva så får ni för allt i världen inte missa tävligen som vi har på jobbet denna veckan. Hela veckan kan du vinna en resa till Dubai för fyra personer i RixMorronzoo. Så ratta in radion när du kliver upp imorgon bitti eller gå in på vår hemsida så får du veta mer.

Lycka till!

Kram

/L

0
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00