ANNONS

Nu är vi i North Carolina

/

Nu har vi tagit oss upp till North Carolina i en jättevacker stad som heter Charlotte. Här har vi hälsat på Liam som just nu också är i USA och hälsar på sin pappa Mason och sin faster Hillary och farbror Brook, farmor Hackey och sina kusiner Bladen och Cooper som är jämngamla.

North Carolina är helt underbart och väldigt vackert och det har varit väldigt roligt att träffa alla Liams släktingar som är så gulliga och med stor gästfrihet. Och framför allt ha möjligheten att träffa Liam en liten liten stund.

Vi har såklart ätit middag tillsammans och sedan bjöd Liam på en riktig svensk delikatess – chokladbollar. Men först skulle de göra dem och det var sjukt kul att se och höra. Liam googlade upp ett recept och översatte och kusinerna hjälptes åt. Efter en hel del missförstånd och feltolkningar av receptet som var väldigt underhållande att observera så blev det tillslut chokladbollar. Goda sådana också.

Basket spelar se nästan varje dag här på uppfarten. Väldigt amerikanskt för mig, här är det en basketkorg på nästan allas uppfarter.

När vi var här bodde vi på ett jättehärligt hotell som heter Ivey Hotell, jättestora hotellrum, nästan som en lägenhet och fantastisk inredning överallt.

Till och med korridorerna påväg till och från rummet var jättefina.

Tyvärr så gick brandlarmet kl 8 på morgonen och alla gäster var tvungna att gå ut. Yrvakna staplade vi oss upp ur sängen och slängde på oss kläder. Ljudet var så högt att man verkligen inte kunde göra annat än hålla för öronen för att det gjorde för ont om man inte gjorde det. I allt tumullt försökte jag hitta passen för att ta med mig dom om det nu brann på riktigt. Men uppräckte att dom var borta!!!

Vi hann inte stanna kvar och leta vidare utan vi fick springa ut utan pass. Men det visade sig efter en stund att någon ryckt i fel handtag som utlöser brandlarmet. Så det var ingen fara som tur var. Bara att traska tillbaka till vårt fina hotellrum och sova lite till innan det var dags att checka ut.

Ingen fara som sagt men faktum kvarstod att våra pass var borta. Ingen av oss kunde komma ihåg att vi sett dom sedan vi var på flygplatsen. Jag brukar alltid ha dom i min väska men dom låg inte där. Så jag satt och ringde i två timmar till alla dom hotel vi bott på för att få reda på om någon hittat våra pass

Ingen hade det, ringde bilfirman men inga pass. Nu började jag att tro att någon tagit dom på riktigt eftersom jag vet att dom borde ligga i min väska då vi aldrig använt dom sedan passkontrollen. Kändes inte alls bra och hade tillslut inget val än att ringa svenska ambassaden för att göra nya tillfälliga pass då vi verkligen inte hittat dom när vi gått igenom alla våra väskor 3 gånger!!.

Fick reda på att jag kunde få nya pass på konsulatet i Fort Lauderdale men det kostade 1700 per pass!!!! bokade tid där nu på måndag. Vad ska man göra, vi måste ju ha pass!

Efter det så fortsatte vi vår resa och bilade vidare från Charlotte till Asheville där vi nu ska se USA:s största privata hus från 1800-talet. Ska bli jättespännande.

Men påväg till Biltmore som stället heter pratade vi om passen och försökte klura ut detta mysterium. Finns ju bara två alternativ: 1 någon hade tagit dom. Eller 2. Vi måste ha glömt dom någonstans på flygplatsen.

Plötsligt kommer Korosh på att han hade en kavaj på sig som vi inte kollat eftersom den legat i bilen hela tiden. Vi stannade bilen vid närmsta rastställe och kollade.

DÄR LÅG DOM!!! Så skönt och så lättad. Känns som jag vunnit 4000 kr som det nära på skulle ha kostat att göra nya pass samt allt strul som vi hade behövt gå igenom.

Nu är jag väldigt tacksam för att vi hittat passen och att vi nu kan fortsätta vår roadtrip. Många fler stopp väntar på spännande inspirerande platser.

Kram

/L

2
61

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00