Alla helgons dag…

Idag är det alla helgons dag och en dag och helg som många ägnar åt att hedra sina nära och kära som inte längre finns kvar i livet här på jorden lite extra.

De nära och kära jag förlorat tänker jag på ofta. Vissa nästan varje dag. Jag har ingen grav att gå till. De ville ha det så. Ville inte att vi skulle känna oss förpliktigade att ta hand om en grav. Att det skulle bli en börda. Därför valde de att ligga i minneslunden. För att de skulle vara lätt och utan förpliktelser. Det är klart, någon gång har väl tanken slagit mig att det hade varit lite annat om man hade haft en grav att gå till. Men jag tycker ändå att det var så klokt att besluta sig för minneslunden. Där är det så vackert. Trots det så besöker jag inte kyrkogården så ofta. Inte ens en dag som denna.

Jag tycker att det är så fint med all ljus som tänds och det blir något magiskt. Men jag personligen har inte behovet att gå till en grav eller minneslund på det sättet en dag som denna. Istället tänder jag ett ljus här hemma och tänker lite extra på de som gått bort i år och de som varit borta länge men fortfarande så oerhört saknade. De finns med oss i våra tankar idag men alla andra dagar med.

En lugn. Stillsam vacker dag. Upplyst av vackra, värmande ljus i det kalla novembermörkret.

Hoppas att din dag varit precis så som du önskat.

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..