Att leva med diabetes

Idag är det världsdiabetesdagen. Denna dagen hålls för att uppmärksamma att diabetes ökar ständigt i hela världen. En allvarlig sjukdom som man inte pratar så mycket om. Och ikväll är det även Diabetesgalan kl 20.00 på TV3.

Detta får ni inte missa detta! Här är en intervju som går att läsa i tidningen idag.

Jag kommer att vara med i ett inslag på galan där jag har fått i uppgift att leva som diabetiker med typ 1 i 24 timmar. Efter att ha tagit sprutor dag och natt i 24 timmar (med saltvatten) och fått larm om att jag måste trycka i mig mat som innehåller socker eller dricka en läsk både dag och natt, så har jag verkligen fått en mycket större förståelse för alla som lever med detta varje dag, varje sekund! Denna sjukdom tar aldrig semester. Jag beundrar verkligen alla föräldrar som har ett barn med typ 1, att leva med den ständiga oron om man överdoserat eller tagit för lite insulin och att få gå upp mitt i natten när larmet går för att ge en spruta eller en macka till sitt barn för att hålla sitt barn vid liv!

Så här kunde det se ut när jag skulle ta mina sprutor. Nåt som är en vardag för så många.

Det är viktigt att alla får mer kunskap om denna sjukdom och Diabetesgalan hjälper till att göra detta samtidigt som man på olika sätt samlar in pengar till forskningen på olika former av diabetes. Så slå på tv:n ikväll kl 20.00 eller kolla i efterhand på Viafree (tror det kommer gå att se den där i efterhand).

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..