ANNONS

Julbak och pynt

/

Igår hade vi så mysig dag. Kit är ju här igen och som jag berättade tidigare så har vi väntat med lite julpyssel tills han kom. Han är ev riktig liten julmysare och älskar att pynta och baka.

Först åkte vi och köpte gran, sen var det dags att klä granen. Kit fick sätta på stjärnan. Det var mest Liam och Korosh som klädde granen men med Kit som kontrollerade att det blev ”rätt”.

Under tiden började han baka pepparkakor. Själv är jag inte så jätteförtjust i att baka, kan göra det ibland med vissa recept som är roligt men är ingen generell bakmamma. Men det härliga med pepparkaksbak är ju att barnen gör det mesta själva, i alla fall när de är i Kits ålder. Som han kavlade och pillade med alla format.

Han var jättekoncentrerad och måste säga att det blev väldigt fina pepparkakor.

Kan ni då förstå hur förtvivlad jag blev när jag skulle passa dem i ugnen och råkade bränna hans pepparkakor. Det var ju verkligen inte med flit, ni vet säkert själva hur lätt hänt det är. Såklart blev Kit ledsen. Och jag kände mig riktigt urusel som mamma. Korosh försökte lätta upp stämningen med att säga att de smakade jättegott trots att de var lite brända. Han ska ha en stor eloge för sina skådespelarinsatser. För de smakade såklart hemskt, men det hjälpte och sen spelade de kort och då var missödet bortglömt.

Jag hade lovat Liam att göra chokladkola. DET är nåt jag är bra på i alla fall. Kolorna blev som tur var riktigt lyckade och goda. Och jag var nu förlåten för de brända pepparkakorna. Skönt!

Som tur var så var det bara en plåt av pepparkakorna som brändes, så några gick faktiskt att äta. Men visst känner man sig hems. Kvällen slutade med att vi mumsade lite på våga goda chokladkolor och myste lite i soffan, kollade på TV. Samtidigt som vår fina gran var tänd och färdigklädd och vi hade myseldning i öppna spisen.

Visst låter det klyschigt men vi hade supermysigt!

Hoppas du också börjar komma i julstämning.

Stor kram

/L

2
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00