ANNONS

God Jul!

/

God Jul fina du! Hoppas att du haft en julafton som blev fin.

Eftersom Kit är med sin pappa på julen detta året var det bara jag, Liam och Korosh. Vi satt alla uppe sent på kvällen dagen innan julafton så vi tog en ordentlig sovmorgon. Härlig start på julafton.

Senare på dagen skulle vi åka hem och fira jul hos min syster Linda och hennes familj. Och eftersom vi hade knytis och jag hade bland annat i uppgift att fixa julskinka och ris à la Malta så var det hög tid att griljera skinkan och fixa med lite andra förberedelser.

Hemma hos syrran var även vår ena bror Jonas med sin fru, barn och svärmor. Totalt var vi hela 13 personer.

Lite glögg och fix i köket och sedan kom tomten på besök.

Min bror Jonas fick sedan i uppdrag att läsa på paketen under granen och dela ut dem, men han var så urdålig på att läsa andras handstilar så han läste som en kratta. Tillslut satte sig några av de äldre barnen bredvid honom för att hjälpa honom att läsa. Han gav inte upp heller utan envisades med att fortsätta läsa. Väldigt underhållande blev det ändå.

När sen alla julklapparna var utdelade var det äntligen dags för mat. Vi säger varje år att vi inte ska göra för mycket mat men ändå blir det alltid för mycket. Känner du också igen det? Men maten var så god och vet ni vad. Det var så himla länge sedan jag och min bror hade ätit öländska kroppkakor och då hade syrran ställt sig på julafton och gjort en mindre sats med dessa godsaker och för att man skulle orka även julmaten hade hon gjort dem ungefär 3 gånger så små som vanligt. Så himmelskt goda!

Linda hade också dukat så fint. Både hon och jag fick en uppsättning var med jultallrikar som vår mamma målat till oss. Vi var båda väldigt glada när vi gick dem för över 20 år sedan. Men nu när vår mamma är borta sedan 10 år är dessa tallrikar ovärderliga. De betyder så mycket för oss alla i familjen och det är alltid med viss andakt man håller i dessa tallrikar. Alla tallrikar är unika, ingen är den andra lik med olika motiv. Det gör också att alla får sina egna favoriter.

I somras gick även vår mormor bort och Linda hade dukat med ljusstakar på bordet som tillhört henne. På något sätt kändes det så fint att vi hade några minnen kvar från både mamma och mormor med oss just denna julafton.

Kvällen fortsatte sedan med julklappsspel vilket alltid är lika roligt.

Och sen fortsatte vi att spela sällskapsspel tills ögonen gick i kors och det var dags att åka hem.

Det blir sällan en lugn stund att hänga med mina syskon och deras familjer så man är rätt tömd på energi så här dagen efter. Så idag har vi bara slappat och kollat på film och tv.

Hoppas att du haft en superhärlig dag, lugn och skön.

Önskar dig en god fortsättning!

Kram

/L

0
55

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00