Huvudvärk och ryggläge

Äntligen börjar det bli lite bättre i ryggen, var tvungen att vara hemma idag också ligga på rygg i soffan med benen i högläge.

Väntar som jag skrev på att få göra en magnetröntgen. Men insåg sedan att just magnetröntgen är ju en undersökning man åker in i ett smalt rör. Jag som har klaustrofobi började genast noja mig och gå småångest bara jag tänkte på det. Ja vi får se hur det går. Man får hoppas att man får lite lugnande annars vet jag inte om det kommer gå. Men får oroa mig om det när jag vet när det kommer bli av.

Kit ville ta en bild på mig då han tyckte det såg roligt ut, och så här ser ni ungefär hur det sett ut under dagarna här hemma.

Bra med många kuddar i soffan så det både räcker och blir över. Självklar ligger vovvarna bokstavligen PÅ mig. Brorsan högst upp på mina ben och Ramos som vanligt på bröstet.

Men det är inte bara jag som haft det lite jobbigt sista dagarna. Vi har en liten sjukling till här hemma. Kit har sen en dryg vecka klagat på huvudvärk. Kommit ungefär samma tid på eftermiddagarna och sedan eskalerat. Tycker så synd om honom. Idag fick han åka hem från skolan, gjorde så ont så han var ledsen. Men ingen feber, ingen förkylning eller något sådant. Och ingen huvudvärk på dagarna.

Vi har en liten groda som man kan värma eller kyla. Den är så bra och Kit älskar den. Men när varken värktabletter eller grodan hjälpte nu i ett par dagar så bokade vi tid hos doktorn för att se vad det kan vara.

Och efter undersökningar så beslutade man för att ta blodprover. Kit var helt fantastisk, så lugn och klarade av det superbra.

Spännande att titta på proverna.

Och självklart får man ta en sak i lådan när man varit så duktig.

Nu väntar vi på provsvar. Kit mår bättre just nu men så konstigt att det kommer nästan samma tid varje dag. Så här ligger vi båda två och kurerar oss i soffan.

Nu ska vi mysa en liten stund till, sen dags att gå och lägga oss.

Kram

/L

 1. Kan det vara spänningshuvudvärk som Kit har? Min son fick det när han började i mellanstadiet..man spänner sig i skolan och huvudvärken kommer när man kommit hem och spänningen släpper..
  Hoppas det blir bra snart för er båda, kram

  1. Ja man hoppas ju att det bara är det. Säkert är det så, men skönt ändå att utreda. Kram

 2. Reagerade när du skrev om huvudvärken kommer vid samma tidpunkt varje dag. Min man har Hortonshuvudvärk som ter sig precis på det viset. Kommer i skov på tex 3veckor i streck och då kommer huvudvärken vid exakt samma tidpunkt varje dag(kan vara fler gånger per dag) Sen när skovet är över kan det dröja allt från 3 månader till upp till ett år innan nästa skov.
  Vet inte om barn kan ha det, det brukar komma i puberteten och sen avta någon gång mellan 55-60 års åldern enligt forskning.
  Värt att kolla upp kanske. Krya på er båda två!

  1. Tack då mycket för tipset. Vi får se vad läkarna säger. Kram

 3. Maria skriver:

  Hittar ni inget så börja föra matdagbok. Man kan få huvudvärk av histaminintolerans. Kolla även om det finns mögel i skolan. Det kan man få huvudvärk av.
  Försök även ta bort citronsyra ur kosten.
  Kan i värsta fall vara nerver som kommer i kläm i nacke/övre delen av ryggen.
  Krya!

 4. Marie skriver:

  Kanske även bra göra syn test tänker på då huvudvärken kommer fram på eftermiddagen på honom. För mycket stress i skolan, höga ljud hela tiden som kanske ochså stressar? Krya på er

  1. Ja vi tänkte göra det med. Tack för hälsningen

 5. Malin skriver:

  Om de inte hittar nått på blodproverna kanske det kan vara värt att kolla upp hans syn? Jag är själv översynt, jag har haft glasögon till och från sedan jag var liten men slarvar med att använda dem då jag ser alldeles utmärkt utan, men är jag lite tröttare nån gång så blir det ibland för mycket för ögen som då inte orkar med att anstränga så mycket (som jag gör utan att tänka på det) och det brukar leda till huvudvärk som oftast kommer först efter ett tag på dagen då det börjat ta på ögonens ork, blir dock bättre de perioder som det blir så om jag använder mina glasögon så jag inte anstränger ögonen så mycket.

  1. Ja vi har tänkt på det också. Har inte märkt att han ska se dåligt men vet att min syster också är översynt och fick problem i mellanstadiet med huvudvärk och fick sedan glasögon. Vi får se vad de säger.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..