ANNONS

Något måste göras…

Jag har flera i min närhet som jobbar på olika sätt och i olika roller inom vården som vittnar om hur vården har förändrats enormt mycket de senaste åren. Med stora brister på många olika plan och det är dags att det löser sig en gång för alla.

Människor som söker vård lider helt i onödan och riskerar till och med att dö på grund av hur situationen är idag.

All vårdpersonal går på knäna. Personal som vittnar om att de slits itu inombords då de inte kan ge en värdig vård, eller varje dag jobbar med rädslan att något kan gå fel och att man indirekt kan råka orsaka ökat lidande, allvarlig skada eller till och med att någon för för den pressade situationen inom vården idag gör att man inte hinner eller måste prioritera på ett sätt som strider mot all etik.

Det är många som känt då här länge, många som försökt att säga ifrån. Men man blir inte lyssnad på.

Klicka på bilden då kommer du till ett videoklipp.

Nu har några modiga personer här i Stockholm tagit initiativet till Skukvårdsupproret. Du har kanske läst några artiklar om detta i tidningen, läst några berättelser från verkligheten. Också kanske läst de obefintliga eller mycket tama svaret från politikerna.

Men nu får det faktiskt vara nog. Detta är något som berör oss alla, i hela Sverige. Detta specifika uppror riktar sig just nu mot sjukvården i Stockholm. Men problemet finns i hela Sverige. Men man måste börja någonstans. Och nu finns det en lista på Sjukvårdsupproret som man kan skriva under, en namninsamling för att visa beslutsfattarna vår oro.

Om du också vill stötta, klicka på länken här så hittar du listan.

Alla jag känner som på ett eller annat sätt jobbar inom vården är personer som inte är några som klagar i onödan. Personer som kavlar upp armarna när det blir tufft och jobbar ännu hårdare. Helt fantastiska, underbara människor. De jag inte känner men jag träffar inom vården som patient eller anhörig har de flesta verkat i mina ögon vara av samma skrot och korn.

Och om nu dessa engagerade fantastiska människor säger ifrån att nåt måste akut ändras. Då har det redan gått över alla gränser och för långt.

Tillsammans kan vi enas. Tillsammans kan vi göra skillnad, för oss och för våra barn i framtiden.

Tack till alla modiga läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och övrig personal i vården som vågat säga ifrån. Vågat berätta.

Kram

/L

Ps. Alla bilderna kommer från https://www.sjukvardsuppropet.se

Gå in på deras Instagram @sjukvårdsuppropet

2
50

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00