ANNONS

Jobbar hemma…

Sent igår kväll tog jag, Roger, Lotta, Basse och Alma beslutet att jag skulle jobba hemifrån ett litet tag. Låt oss kalla det för frivillig karantän.

Huset där vi sänder radio ifrån är mer eller mindre tomt på folk förutom de som sänder live, inte så många som ni förstår.

Om jag skulle åkt till jobbet och varit på plats hade det mer eller mindre varit bara vi i huset. Jag åker egen bil dit och hem, träffar vara kvartetten ovan. Men för säkerhets skull sa vi ändå att jag stannar hemma.

Men det är också väldigt intressant att det kommit många kommentarer till både mig privat och till jobbet att jag måste föregå med gott exempel och vara hemma. Att jag måste sitta i karantän.

Personligen känns det nästan som att det är större risk att bli smittad i Sverige än där vi var. Nästan helt tom ö, egen båt till och från flygplatsen. Väl på flygplatsen (flygplatserna) var det nästan folktomt och inte ens fullt på planet. Här hemma vet man inte vem eller vad som smittar. Men det är lika bra att ändå ta det säkra före det osäkra. Personligen har jag inget emot alls att jobba hemifrån.

Satt och sände radio med min lilla utrustning i morgonrock och åt go-frukost med tända ljus. Väldigt mysigt faktiskt. Tycker synd om Roger, Lotta och Alma som är kvar i studion. De får göra det tunga jobbet då det är mycket mer att göra på redaktionen. Man jobbar ju inte bara i sändningen, det är under tiden då låtar spelas och förberedelser för nästa dag när sändningen är slut. Basse var heller inte på plats, han satt också i karantän hemma.

Vårt redaktionsmöte idag var väldigt kreativt. Ingen Skype eller Teams utan vi körde FaceTime. Gick sådär. Inte så vana vid videokonferenser. Men känner jag mina kollegor rätt har någon styrt upp detta imorgon.

Ni hänger väl med?

Kram

/L

0
45

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00