ANNONS

Asiatiska vårrullar

Hej hej! Idag har jag varit på en tv-inspelning. Det fick bra men lite trött efter gårdagens händelser. Ja, igår var det ingen rolig kväll.

Efter att ha varit på akuten med hundarna och de båda fått kräkmedel så visade det sig att Brorsan var boven och stackars Ramos fick en kräkspruta helt i onödan.

Men sån tur ändå, hade vi inte åkt in hade Brorsan troligen dött eftersom hans mage och tarmar inte tål någon annan mat än specialkost. Vi brukar vara så noga med att de inte kommer åt nåt på borden eller soporna, att det inte hamnar matrester på golvet och sånt. Nu försvann allt säkerhetstänkande bara för att jag var så akut behov att gå på toaletten. Men ett antal tusenlappar fattigare och en förstörd fredagkväll så är jag väldigt glad att det slutade bra för båda mina små älsklingar som inga pengar eller fredagkvällar i världen kan ersätta och det håller resten av familjen med om.

Istället ordnade vi lite lördagsmys med familjen och bestämde oss för att göra egna vårrullar. Så gott! Och det blir ju lite plockigt som när man äter tacos så det blir också ett väldigt mysigt sätt att umgås.

Dessa ingredienser använder vi:

Stek först strimlad lövbiff i ostronsås och sesamfrön. Koka också upp risnudlar men innan ni gör detta så fixa iordning alla andra ingredienserna så inte nudlar och lövbiff hinner kallna.

Du behöver också rispapper, salladsgroddar, solrosgroddar, koriander och annat gott som man gillar. Hoisinsås och en sås som du kan göra själv gjord på 50/50 fisksås/citron chili vitlök som man häller på och så risnudlar.

Ja ni ser lite på bilden vad vi hade på bordet.

Sedan har vi också gjort iordning en skål med vatten, fisksås, vitlök och chili (blanda efter egen smak). Här lägger man sitt rispapper så det blir mjukt och får smak.

Efter det gör man precis som med tacos, man lägger på den fyllning man vill ha och sedan så gäller man på de såser man vill ha och viker sedan ihop och mumsar i sig. Såååå gott! Och alla här hemma älskar verkligen detta. Ni måste testa.

Kram

/L

0
43

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00