ANNONS

Karantänfällor

Det här med att jobba hemma eller sitta i karantän hemma kan ju ha sina utmaningar.

Vi pratade om detta tidigare idag på jobbet (RixMorronzoo). Och den största utmaningen verkar vara att inte äta för mycket. Det är många av våra lyssnare som berättar om hur mycket de småäter eller äter väldigt onyttigt. Vi fick då en så härlig bild från en av våra lyssnare Ann-Sofi som kommit på ett knep för att undvika att småäta. Tyckte det var genialiskt så jag lånar bilden hit till bloggen.

Kan verkligen instämma att det är svårt. Och dessutom så har jag som själv nästan aldrig bakar, bakat nästan varje dag för att ha lite att göra. Trodde aldrig den dagen skulle komma.

Men det är också tider då många kommer på lite nya praktiska lösningar för att gå hemmakontoret att funka.

Min kollega Basse sitter och jobbar hemifrån och för att inte bli störd av barnen har han låst in sig i sin skrubb. Tror det är ett litet förråd/städskrubb faktiskt. Litet och trångt och inte så många ytor. Då kom han på att kunna använda dammsugaren som hållare till kaffekoppen. Genialiskt!

Och syrran som också jobbat hemifrån sista fyra veckorna (ja när hon inte hoppat in och jobbat extra i vården) har som jag problem med ryggen och kan inte sitta ned på va mig stol. Hon åkte en kväll till kontoret och hämtade hem sin specialpall och sedan har hon tagit över strykbrädan och använder nu den som skrivbord. Har hört andra som gjort så också. Mycket bra. Viktigt att vara rädd om ryggen.

Vad har du för hemma-hacks i dessa tider då man sitter i karantän eller jobbar hemifrån?

Kram

/L

1
47

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00