ANNONS

Olyckan i Japan…

/

Fy vad hemskt det är med allt som händer i Japan nu. Läste precis att det brinner just nu i en reaktorbyggnad. Det känns som att det när som helst kommer smälla rejält och att det blir en jättekatastrof, värre än vad det redan är.

Det är lite svårt att förstå att allt detta händer just nu, att alla dessa olyckor händer ett och samma land. De senaste dagarna har man mest fokuserat på kärnkraftverken och spekulerat i hur pass skadade de är och vad det innebär för Japan och vad det skulle innebära för oss i Sverige. Men Japan har ju även drabbats av en nästan rekordstor jordbävning, och framför allt en tsunami som man ännu inte vet konsekvenserna av och som ödelade allt i sin väg. Det är helt otroligt, så svårt att begripa.

Och nu när det dessutom är en kärnkraftverkskatastrof på allt detta så känns det som att det inte kan vara på riktigt, att det måste vara en slags Hollywoodfilm. För det som händer just nu i Japan är höjden av otur när det handlar om naturkatastrofer och konsekvenserna efter dessa. Allt som hänt är ju värsta tänkbara scenario och manuset till denna ”film” känns nästan lite överdriven. Det hade jag tyckt om jag hade sett den här filmen. Men nu är det ju ingen film utan det är på riktigt och det händer på riktigt. För alla människorna som finns där är det i allra högsta grad på riktigt.

Jag är rädd för att detta som hänt nu fortfarande bara är början, har en känsla över att det här med kärnkraftverken kommer bli värre. Vill inte tänka på men det känns så. Då allt annat har gått fel och man har sagt tex ”sannolikheten att det eller det skulle hända är minimal” ändå har hänt. Så kanske även den minimala sannolikheten att tex hela Tokyo blir svårt drabbad och utsatt av ännu en större jordbävning eller för radioaktivitet plötsligt kan vara ganska stor.

Nu känns det verkligen som att jag målar upp en bild som att det vore jordens undergång. Nej det tror jag inte. Men jag är helt övertygad om att det vi bevittnar just nu är tidernas största katastof som vi människor har upplevt, för jag tror inte att det är över ännu. Det är en tid som man kommer prata om väldigt länge och som kommer finnas med i våra historieböcker.

Men jag håller tummarna att det inte blir värre än så här nu.

/Laila

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00