ANNONS

Behöver jag läggas in?

/

IMG_5948.JPG

Publicerat av: Linda Clarenbring

Tvångssyndrom eller vinnarskalle?
Jag har ingen aning. Är vinnarskalle en klinisk term?
När det kommer till att lägga pussel är det något som slår slint. Jag blir som tokig och kan inte sluta.
Inte förrän sista biten är lagd.
Läste lite på wikipedia:
”Tvångshandlingar i form av konkreta eller mentala handlingar som personen känner sig tvingad att utföra, samt utförs för att minska att någon katastrof ska hända”
Funderar lite på vad det skulle kunna vara för katastrof jag försöker undvika?
Att pusslet aldrig blir klart?
I lördags blev Tuva sjuk och för att ha lite pyssel till hela familjen köpte Magnus ett pussel med delfiner som motiv (Tuva älskar delfiner). 500 bitar.
Tanken var att vi alla skulle lägga det tillsammans. Ta några bitar då och då.
Det slutade med att jag vägrade lämna bordet förrän sista biten var lagd. Att äta och gå och lägga sig var helt ointressant. Jag var bara tvungen att få  klart pusslet. Fick nästan panik. Strax efter kl 21 var det till slut klart och jag kunde gå och lägga mig.
På söndagen kändes det tomt när jag kom upp. Jag hade inget pussel. Blev lite rastlös. Magnus åker och handlar. Efter en stund skickar han ett mms och visar en bild på ett nytt pussel han har hittat. Denna gången 1000 bitar. JA, köp! skriver jag tillbaka.
Herregud. Vad tänkte jag på?
Så börjar vi om. Hittar kantbitarna, sorterar färger, bygger ramen och sen kan jag inte sluta. Blir arg när Magnus kl 22.00 säger att jag måste sluta. Han får slita mig från bordet.
På måndagsmorgonen är jag beredd att gå upp extra tidigt så jag hinner lägga lite pussel innan jag åker till jobbet. Magnus tittar lite oroligt på mig och jag ser att han funderar på om han måste följa med mig till bussen och tvinga mig ombord. Så jag inte springer hem igen för att lägga klart pusslet.
Tänker på pusslet hela dagen. Hur jag ska sortera för att göra det lättare.
Så fort jag kommer hem och fått i mig mat sätter jag mig vid pusslet. Tvingar Magnus att hjälpa till. Kl 22.00 är det klart och jag kan gå och lägga mig.
Får Magnus att lova att inte köpa något mer pussel.
I alla fall inte på ett tag.

/Den tokiga pusselkvinnan

IMG_5959.JPG

IMG_5961.JPG

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00