ANNONS

Mys hos syrran!

/

image

Igår åkte jag hem till syrran med Kit så att han fick leka med sin kusin Anton. Efter att ha lekt så upptäckte Kit att Anton hade ett spel med massa gubbar som han ville pröva. Och herregud vad han fastnade hårt för det spelet, så nu har han önskat sig samman spel, och vi får väl se när man kan få ett. För mig är det viktigt att man inte bara går allt man pekar på utan att man hela tiden uppskattar det man har och också kan få känna känslan någon gång att vi har inte råd, Mamma måste jobba ihop det för att förstå värdet av en sak och att det inte bara trollas fram. 

När jag var liten så hade vi inte så mycket pengar och ofta så sydde mamma upp kläder som liknade märkeskläderna som vi inte hade råd att köpa. Istället för converse så hade jag något annat märke och jag minns alla som fick dom riktiga
märkesskorna  hur glada och stolta dom var över att deras var äkta. Dock så lärde jag mig uppskatta mina kläder och skor som inte var märkeskläder vilket också gjorde att jag faktiskt  aldrig varit så imponerad av att något kostar extra mycket eller är extra fint för att det heter Prada eller Gucci. Idagens läge när jag faktiskt har råd så består ändå min garderob till största delen av märken som tex zara, H&M osv. Visst har jag dyra märken också, men jag köper det som jag tycker är snyggast vare sig det är billigt eller lite dyrare.
Iallafall så vill även jag att mina barn ska få känna att vi kanske inte har råd med allt, så många gånger säger jag att jag faktiskt inte har råd och måste jobba ihop en leksak som tex ett spel eller till och med en leksaksgubbe. Jag gjorde likadant med Liam som liten vilket har resulterat i att han verkligen förstår pengars värde. Nu fattar han ju att jag skulle kunna köpa saker men kollar priser och brukar ofta säga att, Nej mamma det är för dyrt vi köper den inte eller så säger han själv att han kan betala med sina födelsedags pengar osv.

image

Liam berättade för någon dag sedan när vi satt och pratade om pengar och olika märken att nästan alla tjejer på hans skola har dyra märkesväskor som tex Michael Kors och  då pratar vi om 12 år till 14 år. Personligen så tycker jag att det är helt galet att köpa en sån dyr väska till någon som är så ung, för mig  signalerar det att det är viktigt att kunna visa att man har pengar, och varför är det så viktigt? Tydligen så är det väldigt viktigt för många unga Idagens läge att ha märkeskläder, väskor, skor osv. Och Liam poängterade att det verkligen stämde vilket han själv tycker är fel. Nu gäller ju inte detta bara tjejer utan när det gäller killar så är det likadant där fast då pratar man om senaste modellen på olika mobiltelefoner och dyra parfymer och självklart det obligatoriska märket Ralph Lauren som alla killar måste ha! När vi pratade om detta så frågade jag Liam om han själv ville ha en Ralph Lauren skjorta för att se vart han stod och hans svar var direkt och självklart. -Absolut inte, alla  har det vilket gör att alla ser  likadana ut, och vem vill vara en i mängden. Så jag blev väldigt glad över att höra hur Liam tänker och anser att han har en väldigt sund syn på detta.

image

Ja, det blev ett litet sidospår hehe. Hemma hos syrran så blev det middag och hårdrockskväll. Vi satte på gamla Aerosmith låtar och sjöng ikapp! Har ni lust så kan ni gå in på mitt instagram och se en Smygfilmad video.

image

Linda berättade också om när vi var små och att jag alltid skulle leka lekar där det gick ut på att jag alltid skulle äta upp Linda. Favorit lekarna var bla
Rödluvan och vargen, där jag självklart spelade vargen som åt upp Rödluvan och mitt slut slutade med just det, inte att Rödluvan kom ut och blev räddad. Sedan lekte vi även dom 3 små grisarna där jag återigen var varg, och sedan fanns ju klassiska Hans och Greta där jag självklart var häxa och skulle äta upp Linda. Jag hade tydligen någon hangup på att vilja äta syrran när jag var liten haha.

image

image

Nu ska jag äta frukost kram L

31
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00