ANNONS

Mamma är lik sin mamma

Igår fick jag mig en riktig tankeställare samtidigt som jag skrattade så jag grät.

Det hela började med att Liam och jag var sugna på nåt gott. Bestämmer oss för att baka en muggkaka (en snabb kladdkaka i micron i en mugg, recept kommer längre ned). Ser då när Liam gör smeten till sin kaka i sin mugg att muggen är förliten och säger åt honom att han måste hälla över det i ett glas istället (införstått då att detta är större än muggen). Vad gör Liam? Går och hämtar en ny likadan mugg och häller över det där. Jag undrar såklart vad han håller på med och låter såklart irriterad.

Diskussion uppstår varför han gjorde så och orsaken till att jag ville att han skulle ta ett glas. Men det som då kommer fram är att jag säger saker men menar ofta nåt annat, ibland till och med tvärt om när det handlar om vad saker och personer heter.

Så Liam har lärt sig att det oftast är tvärtom. När jag säger mugg brukar jag annars mena glas eller tvärtom. Och blir irriterad om man inte fattar fastän det var jag som sa fel. Så stackars Liam har ju blivit helt förvirrad av detta. Och nu när jag för en gångs skull sa rät så utgick han ifrån att detta tvärtom och ändå blev allt fel.

När vi började prata om detta ångade Liam upp sig och kom med det ena exemplet efter det andra hur förvirrande det tydligen är att vara barn till mig. Väldigt träffsäkert och jäktigt bra imiterat. Så jag kände mig väldigt träffad och skrattade så jag grät och fick ont i magen. Väldigt roligt!

Det stämmer så väl även om det inte är så kul att höra. Jag säger olika om fjärrkontrollerna eller till och med fel namn till barnen. Och inser då också att jag blir mer och mer lik min mamma i detta avseendet. För min mamma var precis likadan. Tror för allt vi världen att jag nästa någonsin fått höra mitt eget namn när man ville prata med mig. Istället för Laila har jag hetat både Linda och Jonas.

Recept på mig muggkladdkaka

Blanda följande i en mugg:

-1 msk smällt smör

– 2 msk vetemjöl

– 2 msk strösocker

– 1 msk kakao

– 2 msk mjölk

– 1/2 tsk vaniljsocker

-1/2 tsk bakpulver

– 1 liten, liten nypa salt.

Blanda allt i en mugg ställ in i micron och sätt på full effekt ca 1 minut.

Väldigt enkelt och så gott!

5
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00