Fortsätter blogga på callmecupcake.se

Då var det dags att säga hejdå, kära vänner. Idag slutar jag blogga på Amelia men fortsätter såklart som vanligt på callmecupcake.se. Hoppas att ni vill följa med där!
Tusen miljoner tack till alla som har läst och kommenterat, och till alla här på Amelia. Det har varit en otroligt lärorik tid!

In English:
It’s time to say goodbye! I won’t be blogging here anymore, instead I will continue my journey on callmecupcake.se, like before. I hope you want continue following me there. A million thanks to everyone who has been reading and commenting, and thank you to everyone here at Amelia!



  1. Vill bara säga…..Vilka fina bilder du tar….lyssnade nyss på Tomas Tengbys program med dig som gäst. Jätteintressant!
    Många hälningar Ann-Katrin

  2. Congrats on the decision, Linda. Can’t wait what will happen with Call Me Cupcake now that you put all your energy and creative mind in it. One question: what will happen with all the great recipes here on Amelia? Can I still find them here or will they disappear (please not!)?

    1. Thank you for the support Sini!
      They will still be here, so don’t worry! :-) I also saved the whole blog on my computer so i have access to everything!

Comments are closed.

LOADING..

Stockholm

Det blev en snabb sväng till Stockholm i torsdags för ett par möten. Jag lyckades boka samma flyg både dit och hem som Lisa Lemke (inte för att det finns så många flyg att välja mellan..). Vi hade gott om tid och tänkte därför ta en ordentlig fika men tyvärr lyckades vi få en taxichaufför som inte hittade så bra i Stockholm, vilket gjorde att det tog ungefär 40 minuter att ta sig dit från Bromma. Hursom så hann vi äta typ 1/4 av den största bullen jag någonsin sett!


LOADING..

De senaste dagarna..



LOADING..

Tulpaner


Jag var nere i källaren häromdagen och insåg att ljuset där är ganska fint, och att betonggolvet är ganska trevligt. Snacka om yrkesskada. Men var såklart tvungen att prova. Kommer nog smyga ner där fler gånger..

LOADING..

Dagens fika


Dagens fika blev mjölkchoklad med havssalt och mörk choklad med lakrits och havssalt. Två favoriter!

LOADING..

Citron


LOADING..

Jobb


Såhär kan det se ut när man gör sig redo för dagens jobb!

LOADING..

Göteborg

Det blev en dagsutflykt till Göteborg i veckan för jobbmöte. Eller ja, knappt ens en dag. Typ.. fem timmar. Men det var tillräckligt för att fika med en vän, möte och spana lite i butiker.
Jag hittade ingenting, förutom choklad såklart.

LOADING..

Crazy catlady


Jag har haft fullt upp med att jobba med nya boken denna veckan. Det enda jag har unnat mig är promenader och kattgos. Kattgos är viktigt. Kolla denna tjocka, röda och otroligt söta och gosiga katt som jag träffade på en av mina promenader. Snacka om att slå två flugor i en smäll!

De två längst ner tillhör min vän Emma. Hon skickar bilder på dem då och då och jag får seriösa cravings! Igår träffade jag dem på riktigt och gosade med dem tills de blev irriterade på mig.



LOADING..

Polaroid


Jag har äntligen laddat polaroidkameran med film igen, så nu är den återigen redo att användas. Jag tycker att den är riktigt rolig att leka med och bilderna blir så fina att rama in i små ramar.

LOADING..

Frukost


Frukost från häromdagen

LOADING..

Våren




LOADING..

Provbakning

Mer provbakning av recept och häromdagen blev det tårta!

LOADING..

Frukost


Som vanligt skriver jag inget recept när jag gör frukost men den här skålen består av havregryn, frysta blåbär, chiafrön, mandelmjölk, lite vanilj som sedan fått svälla i 30 minuter. Gott!

LOADING..

Mitt lilla kök

Mitt kök är i ständig förändring. Såhär ser det ut just nu, men det nya fina golvet!

LOADING..

Cookie dough

Idag har jag tillverkat fantastiska kakor. Jag är fullt medveten om att det är lite elakt att lägga upp bilden av kakdegen och sedan inte dela med mig av receptet. Så är det ibland. Receptet kommer finnas i min nästa bok. Längtar!

  1. Åh Gud vilken bild!! Man vill bara ta skeden och stoppa i munnen haha.. känns som att den är alldeles nära.
    Jag upptäckte dig rätt nyligen, måste säga att jag avgudar din instagram! Kram

  2. ser väldigt gott ut!
    Har en liten fråga. Har bakat din Chokladtårta med lakrits och den är så god! Men varför heter det choklad-och lakritsbotten? Har det fallit bort att det ska vara lakrits i den eller är den bara döpt så iaf?

    1. Den har blivit döpt fel snarare ;-) Receptet är rätt, det ska bara vara lakrits i fyllningen så jag vet inte hur det kunde bli så! Jättekul att du tycker om tårtan!

  3. Ser såå gott ut, skulle vara kul om du visade en bild på hur kakorna ser ut när de är färdiga, kan tänka mig att de är underbara!

Comments are closed.

LOADING..

Våfflor



Våfflor
4-5 våfflor

50 g smör
2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
1 ägg

Till servering:
Vispad grädde
Sylt
Bär

Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Vispa i hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och smält smör. Låt smeten svälla i rumstemperatur cirka 15 minuter.
Värm våffeljärnet, pensla med lite smör och grädda cirka 1 dl smet per våffla. Lägg på ett galler och servera omgående med vispad grädde, sylt och/eller bär.

In English:
Makes 4-5 waffles

50 g butter
200 ml (120 g) all purpose flour
1/4 tsp salt
1/2 tsp baking powder
250 ml (1 cup) milk
1 egg

For serving:
Whipped cream
Jam
Berries

Melt the butter and let it cool slightly.
Mix flour, salt and baking powder in a bowl. Add half of the milk and stir until batter is smooth. Add remaining milk, egg and melted butter and stir until smooth.
Leave waffle batter at room temperature for 15 minutes.
Heat the waffle iron according to manufacturer’s instructions. Cook about 100 ml (depending on size of waffle iron) of batter for each waffle until golden brown. Serve with whipped cream, jam and/or fresh berries.

LOADING..

Söndagsblommor


LOADING..

Gustavsbergs birka



Hittade dessa fina skålar på loppis häromdagen. Jag blev så förtjust i den lite matta ytan!

LOADING..

Gammalt och vackert


Sa jag att jag tycker om gamla saker (ok, inte allt som är gammalt naturligtvis)? Så mycket karaktär.

LOADING..

Lomelinos tårtor på franska!


Nu har min bok kommit på franska. Helt fantastiskt roligt!

  1. Hej!
    Har din bok (som jag använder flitigt) men kan inte känna igen sidan som du visar på bilden. Är det andra recept i den franska än i den svenska boken?
    En nyfiken fråga: med tanke på alla dina fina recept + bilder på både hemsidan och i din blogg, kommer en ny bok snart ut ? Idag skriver jag ut mycket av dina recept, skulle vara fint att ha dem i bokform ;)

    Tack för att du delar med dig dina recept o bilder!

    1. Hej Marika!
      Tusen tack, så fint att höra att boken används flitigt :-)
      Det är samma recept men ytterligare en regnbågstårta i den franska versionen då det franska förlaget önskade en sådan..
      Och visst kommer det snart en ny bok, i september! Ska bli så roligt och spännande :-)

      Kram, Linda

Comments are closed.

LOADING..

Hallon- och yoghurtpinnar





Hallon- och yoghurtpinnar

4-6 st

Hallonpuré

100 g hallon, frysta eller färska
1/4 dl strösocker, kan uteslutas för den som vill göra dem nyttigare
1 msk pressad citron
Finrivet skal från 1/2 citron

Yoghurt
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 msk pressad citron
2 msk honung

Häll hallon, ev. socker, pressad citron och citronskal i en kastrull. Värm och låt småkoka i ett par minuter. Låt svalna och mosa eller mixa till en puré. Sila eventuellt för att bli av med kärnorna.
Blanda yoghurt, pressad citron och honung i en skål. Varva yoghurtblandningen och hallonpurén i glassformar. Låt stå i frysen ca 40 minuter eller tills glassen har stelnat något, stick sedan in glasspinnarna. Låt stå i frysen ytterligare 3-4 timmar. Håll formen under hett vatten några sekunder för att få upp glasspinnarna lättare.


In English:

Raspberry and yogurt popsicles
Makes 4-6

For the raspberry purée

100 g raspberries, fresh or frozen
25 ml (25 g) granulated sugar (omit if you wish to make them healthier)
1 tbsp lemon juice
Finely grated zest from 1/2 lemon

For the honey yogurt
1 cup (250 ml) turkish or greek yogurt
1 tbsp lemon juice
2 tbsp honey

Put raspberries, sugar (if not omitted), lemon juice and zest in a saucepan. Heat and let simmer for a couple of minutes. Let raspberries cool, then mash or mix into a purée. Strain mixture if you wish to get rid of the seeds.
Mix yogurt, lemon juice and honey in a bowl. Layer yogurt mixture and raspberry purée in popsicle molds. Put molds in the freezer for about 40 minutes minutes, then insert a wooden stick into each popsicle. Freeze for at least another 3-4 hours. Run warm water around the outsides of the molds for a few seconds to remove the popsicles.

LOADING..

Hallon

Jag köpte hallon till ett jobb jag gjorde förra veckan och var tvungen att hitta ett bra sätt att använda dem.. så det blev yoghurtpinnar med hallon! Recept kommer snart.

LOADING..