Enkel chokladkaka med bär

Hej nya bloggen, gamla och nya läsare! Hoppas vi kommer ha mycket roligt tillsammans!

Jag tycker att vi börjar med något så grundläggande som en fantastiskt enkel chokladkaka med bär. Det är ju aldrig fel, eller hur?
Jag har använt det här receptet förut, men denna gången omvandlade jag det till en chokladkaka. Det blev hur bra som helst (även om bakformen var något liten).
Använd gärna en vanlig pajform eller springform istället om ni har det hemma. Jag kunde inte låta bli att använda den här rektangulära bakformen eftersom jag tycker den är så trevlig!

Ju mindre diameter och ju högre bakform, desto längre kommer kakan behöva gräddas. Kontrollera absolut tidigast efter 20 minuter med en tandpetare om kakan är klar.

 1. Vilka fina bilder! Den här bloggen kommer jag inte att kunna motstå (även om jag inte äter socker eller spannmål till vardags).

  1. Tack så hemskt mycket! Då är det ju perfekt med bilder på bakverk :-)

 2. Oj va roligt har saknat dina svenska inlägg på den gamla bloggen. Kan du möjligen lägga upp receptet på Four layer nougat bars som du hade bild på fb före julen? Dom såg så läckert goda ut!?:)

  1. Självklart! Jag kan maila det till dig :-)

 3. Helena skriver:

  Oh vad spännade att följa din nya blogg och allt gott du lagar/bakar. Lycka till och hoppas vi ses på din nästa boksignering av din nya bok ”Lomelinos glass”

  1. Tusen tack Helena! Vad kul att du vill följa med :-)
   Det gör vi definitivt!

 4. David skriver:

  Mmm. Detta vill jag ha till frukost nu!

 5. Gratulerar till nya bloggen ♥ Ser smaskigt ut det där :-)

Comments are closed.

LOADING..