Baileys & chokladglasspinnar

Om jag måste välja någon typ av glass så blir det nästan alltid glass med sprit eller med choklad. Gärna Kahlúa eller Baileys. Det är det absolut bästa!

Baileys & chokladglasspinnar
6-8 st

2 1/2 dl mjölk
2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
En nypa salt
1/2 dl Baileys
1 msk kakao
En skvätt mjölk

Rör samman 1/2 dl av mjölken med majsstärkelsen i en liten skål. Häll resterande mjölk, grädde, socker och salt i en kastrull och värm under omrörning tills blandningen är rykande het. Dra av kastrullen från värmen och rör i majsstärkelseblandningen i en tunn stråle under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa blandningen med handvisp tills smeten tjocknar. Dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt Baileys och dela upp smeten i två skålar, cirka 2 1/2 dl smet i varje skål. Blanda kakao och en skvätt mjölk till en jämn smet i en tredje skål och häll sedan i kakaoblandningen i en av skålarna med smet.
Fyll 6-8 glassformar till hälften med den ljusa smeten. Ställ in i frysen cirka 1 timme. Fyll sedan formarna med chokladsmeten. Ta t.ex. en grillpinne och rör runt några gånger i formen.
Frys cirka en timme och sätt sedan i glasspinnar. Frys ytterligare 3-4 timmar.

LOADING..