Granola med kanel och lönnsirap

Här är den. Godaste och lyxigaste müslin.
Servera gärna med mjölk, yoghurt eller filmjölk samt en näve bär. Hur gott och nyttigt som helst (nåväl, nyttigare än allt annat jag lägger upp här åtminstone!).





”Granola” eller superlyxig müsli
Alla ingredienser ska gå att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Det behöver inte heller vara skållade mandlar!

3 dl havregryn
3 dl dinkelflingor
1 dl havrekärnor
1 dl orostade pumpafrön
1 dl hasselnötter, grovt hackade
1 dl sötmandel, grovt hackade
1 dl valnötter, grovt hackade
1/4 – 1/2 tsk kanel
en nypa salt
1 dl lönnsirap

ev 1 dl rostade kokoschips
1 dl russin eller valfri torkad frukt

Värm ugnen till 175°. Blanda alla ingredienser väl utom kokoschips och russin i en stor skål. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen och grädda cirka 25 minuter. Rör om då och då. Strö över kokoschips och grädda ytterligare 5 minuter.
Vill du blanda i russin eller någon annan torkad frukt gör du det när blandningen svalnat helt. Förvara i en lufttät burk.

In English:

Granola

300 ml rolled oats
300 ml spelt oats
100 ml oat groats
100 ml pumpkin seeds (not toasted)
100 ml hazelnuts, coarsely chopped
100 ml almonds, coarsely chopped
100 ml walnuts, coarsely chopped
1/4 – 1/2 tsp cinnamon
pinch of salt
100 ml maple syrup

Optional
Roasted coconut chips
100 ml raisins or optional dried fruit

Heat oven to 175° (350 F). Mix all ingredients except coconut chips and raisins in a large bowl.
Spread on a baking sheet and bake for about 25 minutes, stirring occasionally. Add coconut chips and bake for another 5 minutes. Add raisins when mixture is completely cool. Store in an airtight jar.

  1. Sorry tidigare kommentar – här är den ju. Hurra! Nu ska jag fylla burkar med ”egen” tjusig müsli, eller granola, som det så flott kallas.
    Tack för en minst sagt beroendeframkallande blogg.

    1. Härligt! Hoppas du gillar den :-)

Comments are closed.

LOADING..